HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Strömstad in Light

In Light logo

Ingenting är som det brukar i år på grund av den pågående pandemin. Strömstad in light ser inte ut som det brukar i år, men vi kommer ändå att under fredagen den 13 november att inviga en ny stadsbelysning i Strömstad.

När: 18.00 vid Oscarsplatsen så tänds den nya belysningen runt Oscarsplatsen och Laholmen som sedan kommer en del av belysningen i centrum.

Även om Strömstad in light inte ser ut som det brukar så är fredagen 13 november starten på evenemanget "Tillsammans - hållbarhetsveckan i Strömstad" där vi lyfter en massa spännande arbete som görs runt om i Strömstad med utgångspunkt i Agenda 2030.

Program 2019

13.00-18.00 Öppet hus på kulturhuset, konferencier Erland Lundqvist.

Inspirerande föreläsningar:

13.00-14.00 Fixa Laddplats! Elbil, solceller och lägenheter, hur går det ihop?

Du lyssnar till de oberoende energiexperterna Mats Bjälkholm, Innovatum och Pål Kindblom Energi- och klimatrådgivare. De finns tillsammans med leverantörer och installatörer tillgängliga för mingel och frågor hela eftermiddagen. Som fastighetsägare har du också möjlighet att boka särskild tid för att prata om just dina funderingar när det gäller laddplatser till lägenheter. Leverantören Gröna verktyg visar olika typer av maskiner för grönyteskötsel, allt på batteridrift.

14.00- 14.15 Laddat, hur betala? Hur vi enkelt kan lösa betalningen av ström när elbilar laddas, både i hyreshus och offentliga laddplatser. Nicklas von Schrenk, Rexel

14.15- 14.30 Pengar att hämta! Vilka investeringsstöd finns för klimatsmarta lösningar? Helena Sandmer från Klimatklivet.

14.30-15.00 Från lövblås till grävmaskin! Fossilfria arbetsmaskiner kommer på bred front och vi får de senaste kunskaperna från vårt grannland Norge av Gabriel Wergeland Krogh, Östfolds Fylkeskommun

15.00-15.15 Inred med ljus! Vackert och hållbart inför julen. Emma Winkler och Juliah Ståhle från lokala företaget Kaminhuset

Flygskam och Tågskryt! Vart, eller snarare hur åker vi på semester nästa gång? En enorm ökning av har synts för semesterresande med tåg, hur gör man längre resor och hur enkelt är det egentligen?

15.15 Om besöksnäringens möjligheter när resenären blir klimatmedveten, Anna Elofsson, Chalmers,

15.45 Susanna Elfors som startade Facebookgruppen Tågsemester som sedan utvecklas mot en rad andra aktiviteter för att boosta tågresandet.

16.15 Helen Tronstad, mångårig meteorolog på SVT och som själv tagit tåget till Thailand

17.00 ÖZZ NÛJEN Komikern, programledaren gör stand up. Han har samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt. Detta har han kokat ihop till en väldigt underhållande och lärorik föreläsning om det som vi alla oroar oss för, men gör väldigt lite för - nämligen klimathotet och dess konsekvenser. Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker? Vad kan du göra? Kan du ens göra något? Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite, lite varmare? Vart är vi på väg? Vet någon ens det? Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen? Varför brinner det i skogarna? Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan? Det och mycket mer kommer du och ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt och får kraft och energi. Fri entré.

18.00-22.00 Kom ut och upplev gemenskap i en effektfullt ljussatt Strömsdalen.

Kvällen fortsätter i Strömsdalen, mellan Vattenverket och friluftsmuséet Fiskartorpet, här är caféet är öppet under kvällen, från parkeringen kan du provköra våra lokala bilfirmors elbilar. Strömstad SPA kommer med elscootrar och lastcyklar för provkörning, Energi- och klimatrådgivare på plats för att hjälpa er och att veckla ut en vikcykel. Länsförsäkringar finns på plats och pratar förebyggande av skador i trafiken, dela ut reflexermed mera. Dahlmans Cykel tillsammans med Merida och projektet Vintercyklist finns på plats och visar dubbdäck till cykel och mycket mera.

Vi vill veta vad du tycker! I parken finns folkhälsostrateg samt polis på plats för att prata miljö och trygghet. Kom och fyll i vår trygghetsenkät! Kyrkan är öppen hela kvällen. Blomsterlandet finns på plats med aktiviteter i Strömsdalen. Missa inte vår välkända matmarknad i regi av Mat och Folk.

Tider att lägga på minnet:

18:00 Stadsvandring med Ulf Hansson utgår från Strömstads museum och går genom Strömsdalen

18:30 Ljusmässa i kyrkan

Ca 18:30 Barn kan spöka loss med Friskis & Svettis på Friluftsmuseet.

19:00 Dansuppvisning med Kulturskolan, på Friluftsmuseet. En fantastisk ljussatt dansshow, tema Harry Potter, som lyser upp kvällen!

19.30 Eldshow med Alex Meijas på Friluftsmuseet.

20:00 Konsert i kyrkan, Moonligt Serenade, musik med 40-talstema, Vuxenorkestern

Om Strömstad in Light

Strömstad in Light – ett samarbete mellan Strömstads kommun, Br. Axelssons El och lokala företag med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap.

In Light vänder sig till dig som företagare, beslutsfattare, politiker, invånare eller besökare. På årets In Light delar vi med oss av en rad miljö- och teknikinnovationer. Kom och låt dig inspireras av en dag där klimatsmart innovation står i fokus!

Bidra med dina idéer och närvaro till ett hållbart Strömstad!

 Kontakt

Anders Olausson, Bröderna Axelsson El.
anders.olausson@braxel.se
0526-71 41 20

Maria Aronsson, Miljöstrateg
Strömstad kommun maria.aronsson@stromstad.se
0526-194 08

Mat och folk - Strömstad in Light
Kvinna som åker tåg
Tanka miljövänligt
ÖZZ NÛJEN
Strömstad in Light - glödlampa
Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-09-30, Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Aronsson