HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30

Växel 0526-190 00

Miljö- och byggförvaltningen

Norra Bergsgatan 23

Öppet 08:00-16:30

Reception 0526-196 90

Tekniska förvaltningen

Karlsgatan 51

Öppet 08:00-12:00 och 13:00-16:30

Växel 0526-190 00

tn@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till mbn@stromstad.se eller ring oss på 0526-196 90.






Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection









Har du blivit sjuk av maten?

Varje år drabbas uppskattningsvis en halv miljon människor i Sverige av matförgiftningar. Hälften av de som blir matförgiftade blir sjuka av mat som lagas i det egna köket.

Matförgiftningar beror oftast på en dålig hantering. Det gäller både hantering i hemmet och maten du köper från butik eller äter på restaurang.

Anmäl matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad från någon annan verksamhet än det egna köket är det viktigt att du snabbt kontaktar oss på miljö-och hälsoskyddsavdelningen, så att vi kan försöka se till att ingen annan drabbas av samma orsak. Ju snabbare du kontaktar oss desto större är chansen att det finns något kvar av den rätt du åt som vi kan skicka till laboratorium för analys.

För att vi ska kunna utreda misstänkta matförgiftningar behöver vi så mycket information som möjligt. Nedan följer exempel på uppgifter som är viktiga för oss:

  • Restaurangens namn:
  • Restaurangens adress:
  • Anmälarens (ditt) namn, du får vara anonym:
  • Anmälarens (ditt) telefonnummer:

Misstänkt måltid

  • Datum och klockslag när du åt rätten:
  • Antal personer som åt:
  • Antal som blev sjuka:
  • Beskriv måltiden,
  • namn på rätten,
  • ingredienser:
  • Vad drack du?
  • Var det någon som inte blev sjuk,
  • Vad åt de i så fall?
  • Vad misstänker du orsakade matförgiftningen?

Sjukdomsförlopp

  • Datum för insjuknande:
  • Klockslag för insjuknande:
  • Symtom: (illamående, kräkning, diarré, buksmärta, huvudvärk eller feber)
  • Hur länge var du sjuk?
  • Eventuell diagnos (om du haft kontakt med läkare):
  • Har du någon allergi mot vissa livsmedel, i så fall vilken:             
  • Kommer du ihåg vad du åt inom 48 timmar före du blev sjuk, beskriv:

Mer information

Mer information om matförgiftningar finns på livsmedelsverkets och smittskyddsinstitutets hemsidor, www.slv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och /www.folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster/

kontakt livsmedelsinspektörer

Miljö- och byggförvaltningen

Reception
0526- 196 90
mbn@stromstad.se

Besöksadress
Kommuncenter
Norra Bergsgatan 23

Livsmedelsinspektör
Daniel Lomgård Lans
0526-193 73
daniel.lomgardlans@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2015-09-09, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Peter Johansson