MENY

Mot ljusare tider

Vintern är förbi och våren är på gång, härligt!

Tiden tenderar att gå fort så här års och för våra studenter går det extra fort, som ni ser på bilden nedan är det endast 69 dagar kvar till studenten.

Denna vecka njuter vi av ett skönt påsklov, gott med en veckas paus i tider av nationella prov och slutgiltig inlämning av gymnasiearbetet.

Även om det är kort tid kvar på terminen har vi ett fullspäckat schema här på gymnasiet. Efter påsk åker några av våra elever från Natur- och Samhällsprogrammet till Polen i kursen Etnicitet och kulturmöten och våra tvåor och treor på handel-, el- och byggprogrammet går ut på sin sista APL-period för det här läsåret.

I maj får vi besök av ett antal elever och lärare från Tyskland, Italien, Portugal, Litauen och Ungern som deltar i projektet Erasmus +. Vi hoppas på en vecka full av inspirerande utbyten som kan försätta nästa läsår.

Vårt läsprojekt ”berättelser som berör” har kommit igång och elever och lärare bloggar för fullt kring den litteratur de läser. Väldigt inspirerande!

Med önskan om en skön vår
Helen och Helena

Ny rektor på gymnasiet

Helena L'Estrade är ny tillförordnad rektor på gymnasiet.

Helena har lång erfarenhet av ledningsarbete inom samtliga skolformer. Hon har anknytning till Strömstad och är sedan länge bosatt på Koster under delar av året.

Helena L’Estrade kommer, tillsammans med Ola Nilsson och Helen Larsholt, att säkerställa arbetsprocesserna under resten av vårterminen samt planeringen inför höstterminen 2017.

UF-mässa i Trollhättan 25 mars

Det gick bra för våra elever på UF-mässan i Trollhättan i lördags.

I tävlingen Årets UF-företag kom Stay Hydrated UF tvåa (Johanna Lundgren, Ebba Halvordsson, Olivia Filipsson och Wilma Olofsson) och Check The Deal UF trea (Leon Imming, Måns Axelsson, Gabriel Arcari och Oskar Hilmersson).

I tävlingen Årets Tjänst vann Check The Deal UF.

I tävlingen Årets Vara kom Stay Hydrated UF tvåa.

I tävlingen Årets Säljare kom Leon Imming trea.

I tävlingen Hållbart Företagande kom WestCoast Bag UF trea (Alfons Hansen, Erik Palm, Marcus Sandblom och Pontus Wernich).

I tävlingen Årets Hantverk kom Bokis UF trea (Elsa Massleberg och Felicia Gunnarsson).

> Se fler bilder från dagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2017-04-11 av Cecilia Wikström Boman

MENY