Kulturhuset i maj med blommande rosa körsbärsträd utanför.

Kulturhuset Skagerack

Den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden från slutet av 1800-talet renoverades varsamt 2017 varsamt renoveras för att fungera som ett kulturhus för både vardagsaktiviteter och större kulturevenemang. I mars 2018 invigdes det nya kulturhuset i samband med kulturfestivalen Winter Word Festival. Kulturhuset står varje vecka värd för olika typer av arrangemang och aktuellt program finner ni ovan. Det är även möjligt att hyra lokalerna för både offentliga och privata sammanhang.

Kika gärna även på hela Strömstads evenemangskalender! Länk till annan webbplats.

Verksamhetsidé

”Kulturhuset Skagerack ska erbjuda föreningsliv och kulturaktörer en arena för sina verksamheter”

Kulturhuset ska vara:

  • en mötesplats för barn, unga och vuxna
  • en plats där möten mellan människor står i fokus
  • en plats där det ges möjligheter att uppleva och att utvecklas
  • en arena för både vardagsaktiviteter och evenemang
  • öppet för både föreningsliv samt kommersiella aktörer
  • inbjuda till samarbete och bidra till samverkan mellan generationer, vara integrationsöverbyggande och tillgängligt för alla
  • en plats där kommunens besökare och invånare känner sig välkomna och där man gemensamt tar ansvar för att fylla huset med verksamheter.

Hur fyller vi kulturhuset med spännande verksamheter?

”Kulturhuset ska erbjuda föreningsliv och kulturaktörer en arena för sina verksamheter”.

Barnteater, författarfrukost, dans, utställningar och föreläsningar, föreningsmöten såväl som konserter är evenemang som lämpar sig väl i kulturhusets lokaler. För att uppmuntra kulturlivet och föreningar att använda kulturhuset för sina verksamheter så är lokalhyrorna kraftigt subventionerade av kommunen för föreningsverksamhet.
Det är också möjligt att hyra kulturhuset för privata fester och bröllop.

Delar av verksamheterna i kulturhuset riktas direkt till ungdomar genom att kommunens fritidsgård finns på plats i lokalerna. Kommunens dagliga verksamhet driver under vardagar Café Svarte Daniel i en del av huset.