MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Kulturhuset

VÄLKOMNA ATT BOKA kulturhuset!

"Kulturhuset Skagerack ska erbjuda föreningsliv och kulturaktörer en arena för sina verksamheter”

Stora salen går att hyra tillsammans med läktare och sjöveranda. Delar av verksamheterna i kulturhuset Skagerack riktas direkt till ungdomar genom att kommunens fritidsgård finns på plats i lokalerna. Under hösten 2018 har även ett café öppnat i huset.

När du hyr kulturhuset Skagerack är du i nuläget själv arrangör för ditt event. Du ansvarar själv för att ställa i ordning innan och efter ditt event. Behöver du hjälp med till exempel teknik så finns mer information i hyresavtalet nedan. I kulturhuset Skagerack pågår många verksamheter, så samtidigt behöver ditt evenemang total tystnad så kan andra lokaler (såsom till exempel Strömstads gymnasiums aula) passa ännu bättre.

Bokar du ett datum från och med 1 januari 2019 så kommer höjda taxor gälla för privata och kommersiella evenemang. Under början på 2019 tas även beslut om att kommunala verksamheter som inte är kulturinriktade kommer att åläggas en hyrestaxa, till exempel vid möten och konferenser. Detta för att täcka upp kulturhusets driftskostnader.

Du kan som förening, privatperson eller kommersiell aktör själv enkelt lägga en bokningsförfrågan via webben och Fribokningssystemet (samma program där man också bokar kommunens idrottshallar.) Här kan du enkelt ange exakt tid och dag samt eventuell tillval av teknik som du vill använda.

Under våren 2019 köps nytt porslin och glas in till kulturhusets kök för att kunna erbjuda hel servis till stora fester och bröllop.

Här hittar du mer information om lokalerna, teknik, möbler och brandskydd:

Taxor

För att uppmuntra kulturlivet och föreningar att använda kulturhuset för sina verksamheter så är lokalhyrorna kraftigt subventionerade av kommunen för föreningsverksamhet.

Samtliga priser och taxor inom Strömstads kommun tas av kommunfullmäktige, se bifogad taxebilaga för 2019 års nya taxor. Föreningstaxan är 90 kr/h för vuxenverksamhet och 45 kr/h för barn- och ungdomsverksamhet. Timtaxan för privata aktörer är 450 kr/h och för kommersiella aktörer 1500 kr/h.

Vid frågor, kontakta Badbolaget på bokning@stromstad-bad.se

SIDANSVARIG: Tove Meyer — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-07 av Tove Meyer