MENY

Idrott och hälsa 1 specialisering

På Strömstad gymnasium kommer du från och med hösten 2019 kunna kombinera studier med din idrottssatsning. Som elev kan du göra detta på alla våra program och i alla idrotter. Vi kommer arbeta med individuella upplägg för dig som elev och det sker utifrån dina idrottsliga förutsättningar.

Kravet för att delta på kursen är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kursen idrott och hälsa 1 – specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan läggs på träning i din idrott under ett läsår.

Denna kurs riktar sig till dig som vill kunna satsa, träna, utvecklas och fördjupa dig ytterligare inom din egen idrott. Till dig som vill lära dig mer om hur man planerar för sin individuella träning, med hjälp olika träningsprogram. Strömstad Gymnasium vill kunna ge dig som elev goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom vald idrott och därmed en så attraktiv utbildning som möjligt. Du ska ha en idrott som du tränar/tävlar på åtminstone lokal elitnivå. Du ska ha en tränare i din förening som är beredd att bistå dig med handledning under kursens gång.


Vid frågor kontakta:

Sidansvarig: Sara Arvenberg Senast uppdaterad: 2019-06-24