MENY

Idrott och hälsa 1 specialisering

På Strömstad gymnasium kan du kombinera studier med din idrotssatsning inom vald idrott. Som elev kan du göra detta på alla våra program och i alla idrotter. Vi kommer arbeta med individuella upplägg för dig som elev och det sker utifrån dina idrottsliga forutsättningar.

Kravet för att delta på kursen är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kursen idrott och hälsa 1-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan läggs på träning i din idrott under ett läsår.

Denna kurs riktar sig till dig som vill kunna satsa, träna, utvecklas och fördjupa dig ytterligare inom din vald idrott. Till dig som vill lära dig mer om hur man planerar för sin individuella träning, med hjälp av olika träningsprogram. Strömstad Gymnasium vill kunna ge dig som elev goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom vald idrott, erbjuda en så attraktiv utbildning som möjligt. Du ska ha en idrott som du tränar/tävlar på åtminståne lokal elitnivå. Du ska ha en tränare i din förening som är beredd att bistå dig med handledning under kursens gång.

Prata med oss för att få veta mer!

Vid frågor kontakta:

Sidansvarig: Sara Arvenberg Senast uppdaterad: 2020-10-28