HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Nicklas Faritzon och Helene Evensen

Barn- och utbildningsförvaltningens chef mot nya utmaningar

Det rör på sig i chefsledet, rekryteringen av ny förvaltningschef för Socialförvaltningen går mot sitt slut. Chefsbyte blir det även vid Barn- och utbildningsförvaltningen när Nicklas Faritzon i vår flyttar till Göteborg för nytt jobb och avslutar sin tjänst som förvaltningschef i Strömstad.

Nicklas Faritzon går vidare till en tjänst vid stadsledningskontoret i Göteborgs Stad, uppdraget handlar om uppföljning och styrning av utbildningsverksamheter.

- Efter 25-års anställning i Strömstads kommun och i mitten av livet har jag bestämt mig för att anta nya utmaningar, få nya perspektiv och erfarenheter. Det ska bli spännande och roligt att börja något nytt, men det är samtidigt med lite vemod i hjärtat som jag lämnar min födelsestad Strömstad, mina fantastiska medarbetare och kollegor, säger Nicklas.

Tillfället att lämna över chefskapet för förvaltningen ser han dock som lägligt.

- Den nya ledningsorganisationen med erfarna verksamhetschefer är på plats sedan årsskiftet. Det gör att det finns förutsättningar för fortsatt verksamhetsutveckling och därmed förutsättningar för en ny chef så att ta vid.

Helene Evensen tf förvaltningschef

Efter samråd med barn- och utbildningsnämndens presidie har kommundirektören beslutat att utse Helene Evensen (idag chef för Utvecklingsavdelningen på Kommunledningsförvaltningen) som tillförordnad förvaltningschef. Uppdraget inleds den 1 april och planeras pågå året ut.

- Jag önskar Nicklas lycka till och är glad att Helene har antagit utmaningen säger Mats Brocker, kommundirektör.

- Helene har goda ledaregenskaper, god insikt i utbildningsverksamheten och dess utmaningar samt en gedigen erfarenhet bakåt från andra kommunala uppdrag. Ansvaret för Kommunledningsförvaltningens Utvecklingsavdelning kommer att utredas under tidig vår. Tjänsten som Förvaltningschef ska i ett senare skede utlysas på sedvanligt sätt.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-01-28, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: