HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Delta i GIBCA Extended

Göteborgs Internationella Konstbiennals satellitprogram. Sök pengar för ditt projekt eller din idé.

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) arrangeras vartannat år och presenterar nationell och internationell samtidskonst. Nästa biennal hålls mellan 9 september och 19 november 2017 och kommer ta sig an en av vår tids allra mest centrala frågor - den om det sekulära, mångkulturella och mångreligiösa samhället. Under de senaste decennierna har Sverige, liksom övriga Europa, präglats av en stor religiös mångfald, vilket lett till brännande frågor om religionens roll i ett sekulärt samhälle. Vilken roll har sekulariteten idag? Hur kan dialog skapas mellan kulturella och religiösa/Icke-religiösa olikheter?

Denna tematik erbjuder unik möjlighet att arbeta på ett nytt sätt för att skapa mötesplatser genom konsten. Med sina historiska rötter i religionen och sin samtida form i en sekulär tradition har konsten stora möjligheter att ta sig an dessa komplexa frågor. Konsten har länge behandlat utmanade sociala frågor och politiska frågor men har också tagit sig an religionsfrågor som rör konflikter, livsåskådning och andlighet.

Hur deltar man i GIBCA Extended? Deltagande i GIBCA Extended är fritt för alla som verkar inom samtidskonstfältet i Västra Götalandsregionen. Kontakta och anmäl intresse till projektledare Emelie Storm (emelie.storm@gibca.se) så snart som möjligt. Kravet är att vara yrkesverksam inom samtidskonsten och att den produktion man planerar har en tydlig koppling med GIBCAs tematik.

Söka pengar för ditt projekt eller idé Nytt för detta år är möjligheten att söka delfinansiering av ditt projekt och idé hos Fyrbodals kommunalförbund. Vi tar emot ansökningar fram till 14 maj. Besked till sökanden lämnas innan juni månads slut.

Aktiviteter vi kan ge stöd åt ska ha en tydlig koppling till GIBCAs tematik och kan vara t.ex. utställningar, performance, workshops och/eller föreläsningar och seminarier.
Söker kommunala institutioner är krav att den engagerade konstnären får utställningsersättning enligt MU-avtalets tariff.
Totalt belopp att fördela är 110 000 kronor. Maxbelopp att söka är 20 000 kronor.

Ta gärna kontakt med kulturansvarig i din kommun för att få reda på eventuella kopplingar till andra aktörer i GIBCA EXTENDED.
Ansökningar bedöms av Fyrbodals kommunalförbund utifrån följande kriterier; koppling till tematiken, geografisk spridning och kvalitet
Kort utvärdering av projektet skickas in senast 30 november.

Ansök genom att fylla i detta digitala formulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller skicka per mail eller post senast 14 maj till:
Marianna Andersson marianna.andersson@fyrbodal.se
telefon: 0522 - 44 08 61
Boc 365
451 18 Uddevalla

Ansök genom att fylla i detta
digitala formulär länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstereller skicka per mail eller post senast 14 maj

Marianna Andersson marianna.andersson@fyrbodal.se 0522 - 44 08 61
Box 365
451 18 Uddevalla

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-04-05, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Lena M Sundberg