MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Färgsprakande, storskalig gatukonst till Strömstad!

I början av sommaren kommer gatukonstorganisationen Artscape till Strömstad med projektet Artscape LIGHTHOUSE. I ett samarbete med Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler, ska staden få elva storskaliga muralmålningar på temat människan och havet.

Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler ska upplåta elva av sina centralt belägna väggar till storskaliga och färgsprakande muralmålningar. Projektet genomförs tillsammans med organisationen Artscape som kommer till Strömstad under två veckor i månadsskiftet maj-juni 2022. Med sig har de konstnärer från jordens alla hörn, även allmänheten i Strömstad kommer att bjudas in att delta på olika sätt. Det blir en konstfest för alla!

Temat för de kommande konstverken är "Människan och havet", där konstnärerna kommer ge sina tolkningar på vår unika plats. Inspiration inhämtas i samarbete med bland annat Kosterhavets nationalpark och Strömstads museum. Projektet går under namnet Artscape Lighthouse och ska vara färdigt den 8 juni, under World ocean day.

Läs mer om konstprojektet på Strömstadsbyggens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övre bilden: Tidigare Artscape projekt – Curtis Hylton målade i Lerum 2019.
Foto: Fredrik Åkerberg

Jesper Lindberg (projektledare Artscape), Daniel Wakeham (grundare av Artscape) och Tor Hedendal (grundare av Artscape).

Jesper Lindberg (projektledare Artscape), Daniel Wakeham (grundare av Artscape) och Tor Hedendal (grundare av Artscape).


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: