MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Första spadtaget för Bojarskolans utbyggnad

Strömstad växer! Strålande sol och glass till alla barn, första spadtaget för etapp två i Bojarskolans utbyggnad skedde i fredags 18 mars och blev en succé!

Representanter från Strömstadslokaler, Sven Johansson Bygg AB, skolpersonal och många glada barn tog plats på Bojarskolans fotbollsplan för att ta ett ceremoniellt första spadtag för projektet. Efter att både barn och vuxna symboliskt öst grus och lyssnat på väl valda ord bjöd Strömstadslokaler på glass i vårsolen. Eleverna fick även i uppgift att ta med sig en sten från invigningen som senare ska bli del i ett konstverk som ska placeras i den nya byggnaden.

– När första spadtaget togs var det en glädjens dag för både elever och lärare. Vi från skolan har längtat efter den här dagen och det känns nu väldigt positivt att komma i gång med etapp två av Bojarbygget då skolan behöver mer plats för sin verksamhet! säger Marie-Louise Mattila, rektor för Bojarskolan.

Den nya skolbyggnaden är en del i ett större projekt som har pågått under flera år. Gary Lyckell projektchef på Strömstadslokaler berättar:

– Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna starta byggnadsarbetet på Bojarskolan. Arbetet påbörjades redan under 2016 och är del två av tre etapper som syftar till att omvandla Bojarskolan till en tvåparallellig skola. Med denna utbyggnad får Bojarskolan ett nytt modernt skolkök, en ny matsal samt en större idrottshall med omklädningsrum. Vi får även ett bättre och mer sammanhängande skolområde i och med att lastzonen och den tidigare gångvägen som gick genom området nu flyttas, säger Gary.

Strömstadslokalers styrelseordförande Ronnie Brorsson berättade i sitt tal till barnen att norra delen av Strömstad är den del som växt snabbast de senaste åren, vilket innebär fler elever till Bojarskolan.

­­– Många förskoleavdelningar har byggts i området tidigare och nu är det äntligen Bojarskolans tur att bli större. Tidigare har skolan fått fler klassrum. Nu är det matsal och idrottshall som ska byggas!

Den nya skolbyggnaden ska vara färdig under våren 2023, redo att börja användas till höstterminen samma år.

Text och bild: Henrik Lysén

Mer information om projektet på stromstad.se/bojarbygget


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: