HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Göran Wallo

Göran Wallo avrundar som vd för kommunala bolagen

Efter nio år på posten går AB Strömstadsbyggen, AB StrömstaNet, AB Strömstagaragen och AB Strömstadslokalers vd, Göran Wallo i pension. Han lämnar över det operativa ansvaret från 1 januari 2020, men har kvar vissa strategiska arbetsuppgifter under våren.

Göran Wallo har haft uppdraget som vd för Strömstads kommunala bolag sedan hösten 2011. Nu, snart nio år senare har han bestämt sig för att gå i pension.

- Göran har gjort ett bra jobb under de här åren, säger Lena Martinsson, AB Strömstadsbyggens styrelseordförande. Hon ser dock tidpunkten för vd-byte som god.

- Vi har hunnit en bit in i nya mandatperioden, och det bra för bolagen att ett skifte i ledningen inte sker samtidigt som bolaget får ny styrelse. Arbetet med att söka en tillförordnad vd har inletts.

Även Göran Wallo ser tidpunkten för att avrunda uppdraget som väl avvägd.
­- Efter nio år på de kommunala bolagen i Strömstad och mer än 25 år på andra chefsuppdrag i både offentlig och privat verksamhet runt om i Sverige, så känner jag att det är dags att överlämna till yngre krafter, resonerar Wallo. Han fortsätter:

- Det har varit fantastiska år på bolagen här i Strömstad och vi har lyckats med att bygga och utveckla mycket och samtidigt stärka ekonomin där tillgångarna idag vida överstiger skulderna. Till höjdpunkterna under sin tid som vd lyfter Göran Wallo fram etableringen och utvecklingen av dotterbolaget AB StrömstaNet 2011 liksom byggnationer av nya förskolor, en aktivitetshall och drygt 200 nya lägenheter i ett Strömstad som har vuxit i nästan samma takt som de större städerna i Sverige. I uppdraget har även legat att utveckla samarbetet med kommunens verksamheter.

- Samarbetet med Socialförvaltningen och arbetet med integrationsfrågorna är jag mycket stolt över att vi genomfört, hela kommunen har på så sätt kunnat dra nytta av de kommunala bolagen och jag hoppas att det är en bra plattform för efterträdaren till min post, säger Göran Wallo.

Göran Wallo har även ett uppdrag för Sveriges Allmännytta i Digitalisringsrådet som är Allmännyttans satsning på digitaliseringen av fastighetsbranschen samt ett uppdrag som styrelseledamot i det regionala bolaget AB NetWest som är ett bolag ägt av regionen och 28 kommuner i Västra Götaland. Göran Wallo fortsätter dessa uppdrag till sommaren 2020.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-11-20, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: