HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Grattis alla nya undersköterskor!

För två år sedan fick 14 medarbetare inom kommunens omvårdnadsverksamheter möjligheten att studera till undersköterska på arbetstid. Idag, 19 oktober, tog de sin examen.

De jobbar i olika omvårdnadsverksamheter inom kommunen och har genom Vård- och omsorgscollege, som är en del av vuxenutbildningen i Strömstad, studerat en dag i veckan under två år. Nu kan de titulera sig undersköterskor! Hälften av de examinerade är specialiserade mot vård för äldre och hälften mot vård för personer med funktionsnedsättning.

Eftersom efterfrågan är stor på utbildade undersköterskor inom kommunens omvårdnadsverksamheter valde socialförvaltningen att satsa på en uppdragsutbildning. Vuxenutbildningen kunde då skräddarsy utbildningen för just de 14 medarbetare som nappade på erbjudandet. Utbildningen har finansierats med medel från Omställningsfonden.

Sverre Femtegjeld är en av de färska undersköterskorna och jobbar på ett gruppboende för personer med funktionsnedsättning på Löparegatan:

– Jag har lärt mig massor och har jättemycket nytta av utbildningen, säger han. Det har gett mig mer självförtroende i arbetet. Socialpedagogik var särskilt intressant. Det bästa var att studera tillsammans med kollegor i andra verksamheter och att vi kunnat lära av varandra.

Linda Römer Westlund som jobbar inom hemtjänsten är ytterligare en nyutexaminerad undersköterska som ser positivt på studietiden och på framtiden:

– Jag har jobbat som vårdbiträde i många år men har nu fått en bredare kompetens. För att utföra arbetsuppgifter som kräver delegation behöver du vara undersköterska, så det ser jag som en stor nytta i mitt jobb. Jag hade aldrig gjort det om jag inte fått möjlighet att studera på detta sätt i kombination med jobbet. Dessutom har jag fått blodad tand och vill studera vidare till sjuksköterska.

Malin Mattsson är lärare på vuxenutbildningen:

– Det har varit fantastiskt kul att ha den här klassen. Eleverna har haft stort utbyte av varandra och jag hoppas och tror att de kommer att ha stor nytta av sina nya kunskaper.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: