HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Nobelpriset i litteratur

Låna litteraturpristagarnas böcker på Stadsbiblioteket!

Efter gårdagens nobelmingel på Stadsbiblioteket flyttas de färska litteraturpristagarnas böcker fram i bokhyllorna. Här finns böcker av både den polska författarinnan Olga Tokarczuk och dramatikern Peter Handke från Österrike.

Nobelmingel på stadsbiblioteket har ordnats sedan 2013, varje år den 10 oktober då pristagarna tillkännages. I lokalen dukas då upp ett Nobelbokbord med tänkbara kandidaters böcker.

- Oftast har vi vinnarens böcker, men om vi inte har det, så köper vi såklart in dem, säger bilbliotekschef Gunilla Sandin. I år har vi flera titlar, men flera lånades ut direkt. Det finns förstås en kölista som är öppen för alla.

- Att vi firar nobelpristagarnas utnämning är en anledning till festigheter och Nobelpriset är faktiskt världens bästa boktips!, konstaterar Gunilla Sandin. Vi bjuder brett och alla är välkomna. Under gårdagen deltog också långväga gäster från det Litterära residenset i Strömstad - Jay Sing, Indien, Girish Shahane, Indien och Julia Wiraeus, Sverige. Nobelminglet sammanföll med författarnas gemensamma arbete med ett projekt över landgränserna. Tidskriften Ord & Bild är huvudman för projektet och texterna publiceras i ett temanummer om Indien, januari 2020.

Mer om Stadsbiblioteket i Strömstad, öppettider och aktiviteterlänk till annan webbplats


Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-10-11, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: