HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Minskat öppethållande i kommunala lokaler

Inställd simundervisning, bokutlämning efter digitala boklån, pausad verksamhet i Badanstaltens gym, inga publika arrangemang i Kulturhuset före jul och anpassning av Fritidsgårdens verksamhet. Strömstad följer de nationella och regionala direktiven om att ställa in för att bromsa smittspridningen.

- Vi har besökssäkrat vår verksamhet så långt som möjligt och liksom våra lokala butiksinnehavare gör vår personal ett storartat jobb för att skapa förutsättningar för alla att ta eget ansvar, säger Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande. Efter veckans besked om nya nationella regleringar, och med hänsyn till de skärpta regionala råden som gäller sedan tidigare, behöver dock även vi i Strömstad öka insatserna och göra vår del för att bromsa smittspridning i samhället.

Beslutet om begränsat öppethållande i stadsbiblioteket, på simhall och gym har sin bakgrund i en ökande smittspridning i hela länet. Värst är situationen i Göteborg med kranskommuner, men smittan ökar även i närområdet. Anpassningen sker successivt från torsdag 19 november och följer varaktigheten på skärpta nationella och regionala regler. Första hållpunkten är 13 dec då de regionala råden ska likriktas nationellt.

Beslutet påverkar i nuläget inte barn- och ungdomsverksamhet för barn och unga under 16 år. Mer information om tillämpningen av regeln om att max åtta personer får samlas väntas efter regeringens snabbremiss senare i veckan. Ytterligare anpassning av verksamheter och möten kan därför komma.

Kommunen gick igår (18 november) ut med att simundervisningen för elever skulle fortgå. Grundskolans rektorer bestämde dock under gårdagenagen att ställa in simundervisningen från och med idag (19 november) fram till jul. Grundskolan skickar ut förtydligande information till berörda vårdnadshavare under dagen.


Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-11-19, Maria Isaksson

SIDANSVARIG: