MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Rätt och fel om socialtjänsten

Det förekommer just nu felaktig information om arbetssätt vid socialtjänsten i Sverige. Som alltid är det viktigt att vara källkritisk och förlita sig på korrekt information. Vi tipsar här om källor till säkerställd information.

Socialtjänsten finns i alla kommuner och är en viktig del av kommunens verksamhet. Här arbetar socionomer med särskild kunskap om familjer och barns behov. I praktiken kan det handla om att stötta familjer där någon av föräldrarna mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Socialtjänsten ska också skydda barn och föräldrar som utsätts för våld eller övergrepp. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt i Sverige.

Desinformationen har bland annat handlat om arbetssättet vid omhändertagande av barn med stöd av Lagen om vård av barn och unga (LVU). I Strömstad har vi inte fått några frågor eller synpunkter som visar att informationen lett till oro. Vi tipsar ändå om källor till säkerställd information om socialtjänstens arbete. Materialet finns på flera språk.

Om socialtjänstens arbete, Socialstyrelsen

Information om svensk socialtjänst på flera språk Länk till annan webbplats.

Frågor och svar omhändertagande av barn enligt LVU Länk till annan webbplats.

Välkommen att kontakta oss!

Känner du eller någon du känner oro inför svenska myndigheters arbete, är du osäker på om du kan kontakta socialtjänsten eller har du andra frågor om trygghet för familjer, barn och unga?, tveka inte att kontakta Strömstads kommun. Ring Kommuncenter, tel 0526-19 000. E-post: kommun@stromstad.se. Du behöver inte uppge ditt namn när du kontaktar oss.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: