HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Staden berättar med nya skyltar

På svarta emaljskyltar träder historien om Strömtads kulturhistoriska byggnader fram. Läs och känn in fakta från de svunna tider som en gång formade vår stad!

Välbevarade byggnader, kullerstensgator, gränder, parker och stråk. Vår stadskärna gömmer en kulturhistorisk skatt - en tillgång och en kvalitet i arbetet för att göra stadskärnan attraktiv som besöksmål. Men då måste historien göras tillgänglig!

De nya informationsskyltarna har tagits fram med stöd av det EU-finansierade projektet Urban Platsinnovation. Både Strömstads Museum och engagerade Strömstadsbor har bidragit med fakta till skyltarna. Räkna med nya perspektiv - här berättas bland annat att Tullhusets speciella karaktär är en kopia av Varbergs dito och att Stadsparken tidigare kallades Torget och var stadens handelsplats.

I tillägg finns digital information och en enkel folder som gör det möjligt för boende och besökare att ta en historisk stadstur på egen hand.

- Turen går via Laholmen, längs med hamnen, till Bukten och kyrkbyn och vidare utmed Strömsån, berättar turistbyråns Katrin Sjögren (bilden).

Skyltarna hittar du runt om i Strömstads centrum. Mer om stadsturen och tillhörande information finns på stromstad.se/stadsturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-01-18, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: