HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

​Anhörigstöd, avlastning

Anhörigstödet är till för dig som har en familjemedlem eller närstående som du stöttar eller vårdar. Det kan vara ett barn, make/maka, förälder, vän eller annan närstående.

Anhörigstödet är till för dig som har en familjemedlem eller närstående som du stöttar eller vårdar. Det kan vara ett barn, make/maka, förälder, vän eller annan närstående. Den du stöttar eller vårdar kan vara äldre, långvarigt sjuk eller fysisk och/eller psykisk funktionsnedsatt. Han eller hon kan också ha ett missbruk/beroende.

Vilket stöd som kan bli aktuellt för dig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i. Stödet kan exempelvis bestå av information och råd, träffar för anhöriga i liknande situation. Även du som nyligen mist en nära anhörig kan få stöd.

Är du anhörig till en person med missbruk eller annan typ av beroende, läs mer om anhörigstöd i länken här till höger.

Det här hjälper vi dig med

Du som vårdar en närstående kan kostnadsfritt och utan biståndsbeslut få stöd i form av:

  • Information om vad kommunen kan erbjuda den du vårdar.
  • Någon att prata med för råd och stöd. Samtal kan se enskilt eller i grupp
  • Träffpunkt/Anhörigkafé
  • Må bra dagar
  • Utflykter, föredrag
  • Anhörigcirklar

Vårens schema för anhöriggruppen PDF (pdf, 765.3 kB)
- För dig som har en närstående med demensdiagnos 65+

Avlösning – en möjlighet till egen tid

Alla behöver någon gång få egen tid, tid för att vila eller för aktiviteter på egen hand. I Strömstad erbjuder vi avgiftsfri avlösning tolv timmar per månad efter biståndsbedömning. Om de tolv timmarna inte upplevs räcka kan du få avlösning i ytterligare tolv timmar. Dessa tillkommande timmar är avgiftsbelagda. Du ansöker om avlösning hos vår biståndsbedömare.

Avlösningen kan ske på olika sätt. En person kan till exempel avlösa dig i hemmet under tiden som du, som anhörig eller närstående, är hemifrån. 

Samverket – samlingsplats även för anhöriga

Anhörigcenter samordnar kommunens stöd till anhöriga. De flesta av våra verksamheter anordnas i vår lokal på Oslovägen 13 F (Samverket). Här har vi regelbundet aktiviteter, främst för äldre. Varannan måndag (ojämn vecka) har vi en träffpunkt särskilt för anhöriga. Du behöver inte anmäla att du kommer i förväg.

Personalen vid Anhörigcenter/Samverket är delaktiga även i andra verksamheter, vi kan därför vara svåra att nå per telefon.  Men telefonsvararen är alltid på – här kan du lämna ett meddelande så ringer vi upp!

Våra aktiviteter - se programPDF (pdf, 596.2 kB)

Samordnare på anhörigcenter/ samverket

Ingela Baatz
0526-136 87
ingela.baatz@stromstad.se

Berith Cullsjö
0526-136 87
berith.cullsjo@stromstad.se

Besöksadress: Oslovägen 13 F

Enhetschef
Karin Bemert
0526-191 92
karin.bemert@stromstad.se

Biståndshandläggare

Agneta Persson
0526-196 28

Xufe Emini
0526-194 94

Kajsa Sahlberg
0526-190 58

Carolina Magnusson
0526-196 30

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-10-09, Lena Beltramin

SIDANSVARIG: Ingela Einestedt Baatz