HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Multiple selection
Fråga 1

Daglig verksamhet, LSS

Strömstads kommun erbjuder olika typer av aktiviteter och arbetsuppgifter för dig som har en funktionsnedsättning och är i yrkesverksam ålder, men som inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Det krävs ett beslut från en LSS-handläggare för att du ska kunna ta del av verksamheterna.

Vilken verksamhet du kan arbeta eller delta i beror på din förmåga eller vilket behov av stöd du har.

Färg och form

Här möts vi i grupp och arbetar med bland annat med pictogrambilder, ADL-träning, fysisk träning, promenader i olika miljöer och data. Målsättningen att deltagarna ska bibehålla och förbättra sina fysiska och sociala förmågor. Vi bakar ibland samt använder oss av musik, litteratur och olika teman för att aktivera alla sinnen.

Kök Solbogården

Verksamhet förlagd till köket på ett av kommunens äldreboende, Solbogården i centrala Strömstad. Vi lagar frukost, skalar och kokar potatis och grönsaker till de gäster som bor på Solbogården. Vi hjälper till med bakning av kaffebröd och gör smörgåsar på beställning. Lunchmålet får vi färdiglagat från ett annat tillagningskök. I övrigt dukar vi och diskar samt utför de uppgifter, som hör till kök och matsal. Verksamheten är schemalagd och pågår sju dagar i veckan, året om.

Textil-/seniorgruppen

Verksamheten i vår grupp riktar sig i huvudsak till äldre och andra som behöver en lugn miljö för att må bra. Vår basverksamhet är textilt arbete och enklare monteringsarbeten. Aktiviteterna kompletteras med exempelvis biblioteksbesök, promenader och utflykter samt bad.

Uteverksamhet

Verksamhet i lantlig miljö där man utför de uppgifter som hör säsongen till. Exempel är trädgårdsarbete, snöskottning, vedhantering med mera.

kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00 växel

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-10-15, Maj Gilberg

SIDANSVARIG: Päivi Leandersson