HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Inför skolavslutningen

Är du orolig för att ditt tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med skolavslutningen?

Många tonårsföräldrar runt om i landet är oroliga inför skolavslutningen, då detta är ett tillfälle då många unga testar alkohol för första gången. Du som vuxen har stora möjligheter att se till att det inte blir så.

Tre tips till föräldrar inför skolavslutningen:

  1. Bjud inte på alkohol och köp inte ut - Forskning visar att tonåringar som bjuds på alkohol hemma börjar dricka tidigare och de dricker också mer. Om du som förälder köper ut alkohol till ditt barn "visar" du att det är ok att de dricker. Risken att ditt barn råkar illa ut ökar också.

  2. Hjälp till att säga nej - Som förälder är det viktigt att ge sitt barn bra argument. Berätta att det är helt okej att säga nej, även när alla andra säger ja.

  3. Håll kontakten - Det är bra att bestämma en tid under kvällen då ni kan höras av på telefon. Det är även bra att som förälder finnas tillgänglig om något skulle hända.

Tipsen är hämtade från IQs Tonårsparlören som i år skickats till 106 000 vårdnadshavare, vars barn under 2017 fyller 14 år. Boken syftar till att underlätta samtal om alkohol mellan föräldrar och tonåringar och finns digitalt på tonårsparlören.se, där finns även innehållet på engelska och som ljudbok.

kontakt

Ulrika Billme
Drogförebyggande samordnare,
Strömstads kommun

Telefon: 0526-19147
E-post:
ulrika.billme@stromstad.se

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-06-12, Lena Sundberg

SIDANSVARIG: Terése Lomgård