HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30

Växel 0526-190 00

Miljö- och byggförvaltningen

Norra Bergsgatan 23

Öppet 08:00-16:30

Reception 0526-196 90

Tekniska förvaltningen

Karlsgatan 51

Öppet 08:00-12:00 och 13:00-16:30

Växel 0526-190 00

tn@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till mbn@stromstad.se eller ring oss på 0526-196 90.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Försvarsmakten övar i Strömstads kommun

Den 1-3 september 2017 genomför Försvarsmakten en samverkansövning i Strömstads och Tanums kommuner. Under lördagen den 2 september 2017 kommer man genomföra skarp övning i Strömstads kommun.

Hemvärnssoldater kommer under lördagen den 2 september 2017 kunna röra sig i hela Strömstads kommun, men
framförallt i Strömstads centrala delar.

Skarp övning med lös ammunition kommer genomföras vid framförallt Strömstads vattenverk, vattentornet, hamnen, torget och i och vid en industrilokal på Myrens industriområde, Trädgårdsgatan.

Övningen kan komma att innebära påverkan på framkomligheten i Strömstad, men inga gator kommer att vara avstängda under någon längre stund, och kommunal och övrig verksamhet kommer att fortgå precis som vanligt. Dessutom kan skottlossning med lös ammunition förekomma, vilket medför höga ljud.

En större informationsinsats kommer att genomföras under V.33 och 34. Från och med V.27 kommer mer information kring övningen att publiceras på Försvarsmaktens hemsida www.forsvarsmakten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Denna information kommer även publiceras i Strömstads kommuns informationskanaler samt i annan lokal media.

Privatpersoner som bor i de områden där skottlossning med lös ammunition kommer att vara som mest intensiv kommer att få riktad information hem i sina brevlådor.

Under fredagen den 1 september genomför Försvarsmakten, som en del i övningen, ett moment i samverkan med vissa delar av kommunernas beredskapsorganisation, Polisen och Länsstyrelsen.

Aktivitet på torget i Strömstad

Under lördagen den 2 september kommer Försvarsmakten finnas tillgänglig på torget i Strömstad. Försvarsmakten kommer ställa upp en rekryteringscontainer och finnas på plats för frågor och dialog. Det kommer även finnas möjlighet att bevittna moment av övningen under hela dagen.

- Klockan 12:00 spelar Försvarsmaktens musikkår på torget.

Även Strömstads kommun kommer att närvara på torget med krisberedskapskampanjen 72 timmar. En kampanj som riktar sig till allmänheten och som omfattar samhällets förväntningar på dig som privatperson, och din personliga beredskap i en händelse av kris, krig eller höjd beredskap.

För frågor går det bra att kontakta Strömstads kommuns Säkerhetssamordnare.

kontakt

Säkerhetssamordnar
Carin Oleryd
0526-192 19 carin.oleryd@stromstad.se

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-06-29, Lena Sundberg

SIDANSVARIG: Rolf Olausson