HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

De här betaldatabaserna kan du använda på Strömstad Gymnasium.

Alex författarlexikonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Databas med fakta om skönlitterära författare och deras alster. All information är faktagranskad och kontrollerad. Skriv författarens efternamn i sökrutan och klicka i listan. Under "Referenser" får du tips på vidare läsning. En engelsk eller tysk flagga över en artikel länkar till en översättning av texten. Du kan också söka författare från specifika länder/regioner eller genrer/epoker med mera, se kategorierna högst upp. Under kategorin "Temaartiklar" finns artiklar om olika ämnen och epoker inom litteraturhistorien. Alex har också ett separat deckarlexikonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Om du vill söka i Alex hemifrån, följ instruktionerna för Fjärrinloggning Alex författarlexikonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikelsöklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Databas med daglig uppdatering, där du kan söka bland kvalitetsgranskade tidskriftsartiklar. Här är listan på ingående tidskrifter och tidningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vissa artiklar kan läsas i fulltext. Mer information om Artikelsök finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan söka i Artikelsök utan inloggning på Strömstad Gymnasium. På övriga platser går det att logga in med Skolfederation.

Landguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Innehåller information om alla världens länder. Här finns också fakta om konflikter i världen, och om världens största organisationer. Under rubriken "Statistik" kan du jämföra utvecklingen inom en mängd områden i de länder du väljer. Databasen tillhandahålls av Utrikespolitiska Institutet. Den är bara tillgänglig på skolor och bibliotek i Strömstads kommun.

Mediearkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Databas där man kan söka och läsa fulltextartiklar från svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och affärspress. För att använda Mediearkivet måste man befinna sig på Strömstad Gymnasium och använda länken i rubriken. Klicka på frågetecknet uppe till höger på startsidan så öppnas en meny med användarmanual och instruktionsfilmer. För att utskrifter av artiklar ska fungera måste du öppna Mediearkivet i webbläsaren Chrome.  

NElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
NE är ett stort digitalt uppslagsverk. Dessutom innehåller NE ordböcker på många språk, samt "Play" där du hittar TV- och radiprogram från UR (Utbildningsradion). Ännu fler funktioner finns under rubriken "Läromedel". OBS! För att få full tillgång till NE måste du gå in via länken "Nationalencyklopedin" i menyn till höger i V-klass. Inne i NE kan du skapa ett personligt konto. Då får du en egen inloggning som ger tillgång till NE var som helst. Titta på instruktionsfilmer om NElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Världens Länder.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Öppettider

Måndag        8.30 - 16:00
Tisdag           8.30 - 16.00
Onsdag         8.30 - 16.00
Torsdag       10.30 - 13:30
Fredag           8:30 - 15:40

Kontaktinformation

Strömstad Gymnasium Biblioteket
452 80 Strömstad
Telefon 0526 -195 11
stadsbibliotek@stromstad.se

Besöksadress: Tångenvägen 2

Gymnasiebibliotekarie
Eva Danielsson
Telefon 0526 -195 11
eva.danielsson@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-08-13, Eva Danielsson

SIDANSVARIG: Gunilla Sandin