HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Stadsbiblioteket
Karlsgatan 17

Må - ti 11:00 - 19:00
On - fr 11:00 - 17:00

stadsbibliotek@stromstad.se

Bibliotekschef
Gunilla Sandin
Telefon 0526 -193 10

gunilla.sandin@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Kulturen i Strömstad

Strömstad har ett rikt kulturlivet, året om. Föreningslivet, kulturaktörer samt Strömstads kommun arrangerar under året en rad olika evenemang inom såväl musik, konst, litteratur som dans.

Maxida Märak på Kulturhuset Skagerack augusti 2017

Maxida Märak på Kulturhuset Skagerack, augusti 2017

Under våren och sommaren har kulturlivet i Strömstad erbjudit en mångfald av evenemang, med olika inriktningar.

I april gick litteraturfestivalen Spring Word Festival av stapeln, där bokmässa och litteraturbesök med bland annat Björn Ranelid och Camilla Läckberg stod på programmet.

Dessutom har man som boende och besökare i Strömstad kunnat ta del av Nationaldagsfirande, Vetenskapsfestival, Allsångskvällar, konsert med Maxida Märak, Live Art festival, GöteborgsOperans scensommarkonsert samt ett antal konserter i Kulturhuset Skagerack med tema stråkar såväl som opera.

Andra välbesökta arrangemang med musik och uppträdande som ägt rum i Strömstad är det årligen återkommande Hamnskoj och den nya Strömstadsfestivalen. Barn och familjer har under sommarmånaderna kunnat ta del av musikteatern Kapten Kuling på Friluftsmuseet.

Konsthallen Lokstallet har kunnat locka besökare med måleri och skulptur, fotografier samt gästande dansföreställningar under säsongen. Några av konstnärerna som ställt ut har varit Olle Schmidt, Fredric Ilmarsson, Helena Sjögren, Agneta Ekman samt Lina Berglund.

Kulturen fortsätter ta plats under hösten!

Ett axplock av vad som händer i höst:

  • Lokstallet har vernissage för ”Nytryckt” den 26/8 kl 13. Tolv grafiker från Konstepidemin ställer gemensamt ut. Säsongen avslutas med att Lina Berglund kommer tillbaka med sin installation ”Det inre och det yttre är av samma substans”. Se hela programmet på Lokstallets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Strömstad kommer i början på oktober gästas av författarna Theodor Kallifatides och Isabelle Ståhl genom Forum för Poesi och prosa. Så boka redan nu upp den 3 oktober kl 19 för detta evenemang. Plats meddelas inom kort.

  • Kulturhuset Skagerack kommer att färdigställas under hösten.
    Följ utvecklingen i Skagerack och läs mer om vad som händer i kulturhuset här!

För samtliga evenemang inom Strömstads kulturliv, se kalendariet. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturstrategi PÅ GÅNG

Strömstads kommun har tagit fram ett förslag på kulturstrategi med mål och fokusområden för kulturen de kommande åren. Strategin kommer under september att gå ut på remiss till berörda inom och utom kommunen, syftet är att inhämta synpunkter och tankar kring kulturens utveckling i Strömstad, innan politiken tar beslut om strategin.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-08-18, Helene Evensen

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck