HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Konsthallen Lokstallet

Konsthallen Lokstallet

Initiativet till att omvandla det gamla förfallna lokstallet i Strömstad till en konsthall togs redan 1990. Lokstallet ser idag ut som det gjorde 1903, med skillnaden att ett trägolv lagts över de gamla spåren. Järnvägsspåren finns kvar under golvluckor, fullt användbara.

OBS! Pga av rådande nuläge kring spridningen av covid-19 är vernissage 2 maj inställt. Som nuläget ser ut kommer konsthallen vara öppet för besök från 25 april klockan 12.00. Försiktighetsåtgärder kommer att ske vid entré för att säkerställa att inte för många besöker konsthallen samtidigt. .

År 2000 invigdes nuvarande Lokstallet med en utställning av Lena Cronqvist. Verksamheten drivs av Strömstads kommun. Lokstallet är utnämnt till ett av regionens Konstfästen och är en av tio konstverksamheter, som har ett långsiktigt uppdrag från Västra Götalandsregionen.

Lokstallet består av en enda stor hall med oregelbundna vinklar på golvplatta och tak. Golvytan är 200 m². Takhöjden 7,5 m. De stora fönstren gör att ljuset kastas runt väggarna och ger rummet en poetisk, sakral prägel.

Konsthallens mål och syfte

Konsthallen ska visa gränsöverskridande samtidskonst och utveckla en konstpedagogisk verksamhet. Kvalitetsribban ska ligga högt och ha bredd. Barn- och ungdomars kultur ska också finna uttrycksmöjligheter. En mötesplats ska skapas för kulturella samspel och nätverk byggas med gallerier inom och utom Sverige.

kontakt

Konsthallen Lokstallet Uddevallavägen 1
452 30 Strömstad
0526-190 00

Utställningsproducent
Yngve Brothen
y.brothen@gmail.com

Lokstallet drivs av Strömstads kommun med stöd av VG-regionen

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-03-30, Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck