HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Program säsong 2018

Utställningar Konsthallen Lokstallet 2018

5/5 – 21/6 PLATSSPECIFIKT
Utställare: Malin Bogholt och Leo Pettersson 

Både Malin Bogholt och Leo Pettersson har genom åren gjort ett antal platsspecifika verk. Nu möts de för första gången och kommer att arbeta parralellt i och utanför Konsthallen Lokstallet under våren för att producera sina verk. Utställningen invigs lördag 5/5 kl.13.00 av Lars Nordström, 1:e vise ordförande i VG-regionens kulturnämnd. 

30/6 – 29/7 BRODERI O.S.V.
Utställare: Elsa Agélii, Nina Bondeson, Magnus Bärtås, Emelie Liljebäck, Ida Lovisa Rudolfsson, Jörgen Svensson

Det textila skapandet och inte minst den broderade bilden har en lång tradition. Det är en teknik som, trots sin långsamhet eller kanske tack vare sin långsamhet fortfarande lockar konstnärer till att utföra denna handling, där materialet, handen och idén i samspel sakta framkallar bilden. Några av de medverkande konstnärerna tänjer på gränsen för det traditionella sättet att använda broderandet och här uppstår ett intressant möte när nya tekniker låter sig inspireras av denna uråldriga teknik. Utställningen invigs lördag 30/6 kl.13.00 av Conny Brännberg, ordförande i VG-regionens kulturnämnd. 


4/8 – 9/9
ATT LÅTA DET OBETYDLIGA TALA
Utställare: Erland Brand, Malin Ida Eriksson, Jenny Magnusson, Johan Söderström

De medverkande konstnärerna utgår alla från det lilla, obetydliga, ömtåliga och sköra. De söker alla ett poetiskt språk för frågor runt vår existens. Med sina helt egna och individuella uttryck och tekniker strävar de efter att konstnärligt gestalta och ge poetisk lyskraft åt dessa, ofta smärtsamma, frågor.Utställningen fortsätter sedan till Trollhättans Konsthall där den pågår 22/9 - 28/10 

15/9 – 21/10 DEN GODA VILJAN
Öppen, ej jurybedömd, salong
Salongen är öppen för alla som bor och verkar i Strömstad och dess närområde. Inlämning av verk sker måndag och tisdag 10 och 11 september mellan klockan 12.00 – 16.00.

 

SKULPTURPARK UTANFÖR LOKSTALLET

En Det exteriöra rummet runt Konsthallen Lokstallet har stor potential för exponering av skulptur. Under hela sommaren kommer vi att placera ett antal föreställande och abstrakta skulpturer med olika uttryck i Konsthallen Lokstallets närområde.

 

KONSTHALLEN LOKSTALLET EXTENDED

Vid två tillfällen, i samband med torgmarknad i Strömstad centrum, kommer Konsthallen Lokstallet att vara på plats och visa konst av konstnärer som ställer ut eller skall ställa ut på Konsthallen.

 

KRINGARRANGEMANG

I samband med, i första hand, vernissagerna kommer kortare program såsom exempelvis dans, musik, poesi, performance att genomföras på Konsthallen Lokstallet.


kontakt

Konsthallen Lokstallet Uddevallavägen 1
452 30 Strömstad

Utställningsproducent är Yngve Brothén 0526-192 00

yngve.brothen@stromstad.se

Lokstallet drivs av Strömstads kommun med stöd av VG-regionen

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-09-10, Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck