Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Barn- och utbildning
Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2
bun@stromstad.se

Öppettider
08.00- 06.30
Lunchstängt 12.00-13.00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Högskoleprogram med Strömstad som studieort

Genom samarbeten med högskolor och universitet kan du söka vissa högskoleprogram med Strömstad som studieort. Vi arbetar för att bredda utbudet och skapa fler möjligheter, här kan du läsa om aktuella initiativ.

Karlstads Universitet

Genom digital undervisning vid vårt Lärcentrum på Strömstads vuxenutbildning kan du genomföra universitetsstudier på plats i Strömstad!

Hösten 2025 kan du söka till förskollärarutbildningen på Karlstad Universitet med Strömstad som studieort.

Vuxenutbildningen är lärcentra för flera utbildningar som Karlstad universitet erbjuder med inriktning förskollärare eller lärare i förskoleklass och i årskurs 1-3 i grundskolan.

I kurserna används telebildteknik, vilket innebär att du tillsammans med dina kurskamrater följer föreläsningarna via videolänk, ni studerar alltså tillsammans som en klass på Strömstads Lärcentrum.

> Förskollärarutbildning

> Grundlärarutbildning

HögskoleVUX

I samarbete med Högskolan Väst startar en ny omgång av HögskoleVUX i Strömstad under 2024. HögskoleVUX vänder sig till dig som har gått gymnasiet men saknar grundläggande eller särskild behörighet och vill påbörja studier på högskola eller universitet.

Det är en flexibel utbildningsform som underlättar för att bli behörig för högre studier, en högskoleintroducerande kurs på 15 hp ingår. Dessutom erbjuds platsgaranti på ett stort antal högskoleutbildningar vid Högskolan Väst. Du kan redan nu anmäla dig till HögskoleVUX!

> HögskoleVUX

text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Anja Sonerud

SIDANSVARIG: Alexander Johansson