HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Tekniska förvaltningen

452 80 Strömstad
Telefon 0526-191 60
Växel 0526-190 00

Besöksadress:
Prästängsvägen 30
Fastigheten Mekanikern 1
Prästängen

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-12.00 samt 13.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till tn@stromstad.se eller ring oss på 0526-191 85.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Handla mindre och bidra till minskat avfall

I Sverige slänger vi ungefär 500 kilo sopor per person och år. Genom att tillverka varor av bra kvalitet som håller länge, går att återanvända och till slut återvinna kan vi minska konsumtionen och ta bättre vara på jordens resurser.

Hur mycket varor som produceras styrs av oss som konsumenter eftersom det är vi som efterfrågar produkter.  Prognoser visar att avfallsmängderna kommer att fortsätta öka och bli 2,5 till 4,5 gånger större till år 2050. För att bryta den ohållbara trenden är det nödvändigt att förändra vår livsstil och börja konsumera mer medvetet och på så sätt minska avfallsmängden.

Bli en medveten konsument

Idag fokuserar vi på att ta hand om avfallet och källsortera, vilket är bra, men det krävs att vi börjar titta i andra änden av kedjan, nämligen på produktionen av varor. Vi behöver bli medvetna konsumenter och börja fundera över vad och hur mycket vi konsumerar.

Upplevelser och tid ger ett rikare liv

Det krävs ett nytt sätt att tänka där fokus i stället läggs på exempelvis upplevelser och aktiviteter som kan ge både kropp och själ välbefinnande. Vi måste omvärdera dagens tillväxtmodell för att minska den ständigt ökande konsumtionen av material i den rika delen av världen.

Vi behöver tillverka varor av bättre kvalitet så att de håller länge, går att återanvända och till slut återvinna. Om vi minskar vår konsumtion kan vi exempelvis minska vår arbetstid, vilket kan ge ett både resurssnålare och rikare liv.

kontakt

Tekniska förvaltningen
452 80 Strömstad
växel 0526-191 60
tn@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-04-09, Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Eiton Ohlsson