MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Program Hållbarhetsveckan Tillsammans 2021

Tillsammanslogo med texten Hållbarhetsveckan i Strömstad.

För andra året i rad anordnas Hållbarhetsveckan Tillsammans! Den inleds med Strömstad in light Länk till annan webbplats. den 12 november och sedan följer ett fullt program under en hel vecka. Vissa av programpunkerna är öppna för allmänheten medan andra har en riktad målgrupp. Ta del av veckans program nedan.

STRÖMSTADS KÖPMANNAFÖRENINGS FOTOTÄVLING

TEMA: LJUS OCH MÖRKER eller MILJÖ/KLIMAT/HÅLLBARHET

Bilderna skall vara tagna i Strömstads kommun i år, de skall inte innehålla reklam, eventuella personer i motivet skall inte gå att identifiera, bilden måste vara i en upplösning som blir bra på utskrift ca A4 eller 20x20 cm.

All info om hur du deltar läggs ut på Strömstads Handels facebooksida. Länk till annan webbplats.

UNGDOMSPOTT - FÖR DIG UNDER 20 ÅR
Vill du vara med och påverka? Har du en idé eller dröm du vill förverkliga? Behöver du stöd, hjälp eller pengar för att göra det? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare! Läs mer här

INVIGNING AV LJUSSKULPTUR
Njut av ljusskulpturen "Trädkramaren" av konstnären Erik Olsson som tänds i Stadsparken 12 november och lyser fram till 12 december.

 

Vi belyser återigen delar av Strömstad under ljusfestivalen STRÖMSTAD IN LIGHT - Se hela det fullspäckade programmet här Länk till annan webbplats.

TIPSPROMENAD 12-14 NOVEMBER

Spännande tipspromenad i stan om miljö & hållbarhet. Frågorna sätts upp i butikernas skyltfönster fredag eftermiddag. Lämna in din svarstalong senast måndag 15 november i postlådan till höger om ingången på Strömstad Turistinformation. Talongerna kan du hämta i alla Köpmannaföreningens butiker eller på Turistinformationen.
Vinnaren får presentkort till ett värde av 2000 kronor som kan användas i alla Köpmannaföreningens butiker.

STICKNINGSHELG I STRÖMSTAD - BOHUS STICKNING
AngoraGarnet bjuder åter igen in till event om Bohus Stickning och kurs i stickning på Scandic Laholmen den 12-14 november 2021. Ta chansen att lära dig mer om detta unika hantverk med fantastiskt boende vid Kosterhavet
I helgens program får du med dig massor av historik och kunskap genom föredrag av Karin Askberger - skribent med inriktning på lokal kulturhistoria, och AngoraGarnets ägare Pernille Silfverberg som bland annat berättar om hela processen av uppfödning av angorakaniner till färdigt stickpaket. I programmet ingår även en kurs i Bohus Stickning.
Läs mer här! Länk till annan webbplats.

LÖPARTÄVLINGEN NOVEMBERFLÅSET

Under Hållbarhetsveckan Tillsammans anordnar Strömstad Löparklubb den 26:e upplagan av Novemberflåset. Ett landsvägslopp som vänder sig till både elit och motionärer. 10 kilometers banan är kontrollmätt och lättlöpt. Ett perfekt sätt att avsluta säsongen på, och kanske sätta personligt rekord. De som tycker att 10 km är för långt kan välja den kortare och lättare 5,3 kilometersbanan. Barnen, d.v.s. de som är 11 år eller yngre springer 1,0 km.

TÄVLINGSDAG: Lördagen den 13 November 2021

LÄS MER & ANMÄL DIG HÄR! Länk till annan webbplats.

AFTER RUN & INVIGNING AV UTSTÄLLNING PÅ KALLBADHUSET

Under lördagen genomförs den årliga löpartävlingen Novemberflåset Länk till annan webbplats.. Kom och njut av ett svalkande, salt havsbad och skön bastu efteråt löptävlingen! Ingen anmälan. Vi inviger också en utställning om kurortshistorien på Kallbadhuset denna kväll och det finns möjlighet att köpa mat från Restaurang Parks foodtruck som står parkerad utanför Kallbadhuset.

Tid: 16-22
Plats: Strömstads Kallbadhus

MATLAGNING I SKOGEN
Häng med på en mysig stund i skogen med brunch, lunch eller eftermiddagsfika som tillagas på plats.

Från parkeringen är det 15-20 min promenad, så kom en stund tidigare än utsatt tid. Ni får en digital karta efter anmälan, och följer en för dagen markerad stig genom trolsk skog med mossiga stenar, knotiga tallar och branta klippor. Det kan vara halt så ta på dig bra skor och ta med eget vatten! Framme vid lägerplatsen Skogsvilan, väntar en brasa, bänkar med fårskinn, er guide för dagen och lokala råvaror så långt säsongen bjuder.

Ni bjuds på kaffe/te och mat. 6 platser per sittning.

När: 13 november klockan 11.00, 13.00 och 14.30 (1,5 tim per sittning)
Plats: Utomhus, i skogen på Tjärnö. Parkering Gullnäsgården.

ANMÄLAN:

11.00 https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/gemensam-matlagning-utomhus-i-skogen-79066 Länk till annan webbplats.

13.00 https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/gemensam-matlagning-utomhus-i-skogen-79067/ Länk till annan webbplats.

14.30 https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/gemensam-matlagning-utomhus-i-skogen-79068/ Länk till annan webbplats.

MUSIKTEATERFÖRESTÄLLNINGEN ALICE!

Musikföreställningen ALICE! kommer till Strömstad den 14 november i samband med Hållbarhetsveckan Tillsammans.

I Alice! tar fyra framstående musiker och en animatör nya grepp om kompositören Alice Tegnérs (1864–1943) fantastiska musik. Du får höra både folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för hela familjen.
Föreställningen är ca 40 minuter. Ålder: ca 2-7 år.
Boka din gratisbiljett här! Länk till annan webbplats.


UTSTÄLLNING & LUNCHFÖRELÄSNING

Invigning av utställningen MOD om den kvinnliga rösträttskampen i Bohuslän i Strömstads Stadshus.

Lunchföreläsning med Jienny Gillerstedt från Bohusläns museum om de lokala rösträttskämparna från Strömstad.

Tid: Mer info om tid och anmälan kommer
Plats: Strömstads Stadshus

MÅ BRA GENOM HELA LIVET - OM PSYKISK HÄLSA & OHÄLSA

För alla anställda i Strömstads kommun. Föreläsningen äger rum tisdag 16/11 kl.12.10-12.50 via länk. Föreläsare är Christina Johansson, organisationskonsult och beteendevetare från vår företagshälsovård Avonova.


SUICIDPREVENTION PÅ KULTURHUSET SKAGERACK
Kommunalförbundet Fyrbodal bjuder in personer som i sin profession möter personer 65 år och äldre för en heldag om MHFA (mental health first aid) – första hjälpen till psykisk hälsa.

FÖRFATTARSAMTAL EGIL MIDTBÖ - VAD HÄNDE EGENTLIGEN UNDER KRIGET I NORGE

Alla vet att historieböckerna skrivs av vinnarna. Efter Tysklands nederlag i 2:a världskriget präglades den efterföljande norska historieskrivningen av modiga motståndsmän, anti-nazism och ett samlat norskt folk mot den tyska ockupationsmakten. Men var det hela sanningen? Efter kriget låg tystnaden som en som en tjock dimma över det norska samhället. Det fanns undanträngd skam, skuld och en mycket mer komplex bild som ingen vågade berätta: Det norska samhället hade profiterat och samverkat med nazisterna genom kriget.

I Egil Midtbös debutroman ”Tystnaden i Sokndal” skildras denna tystade och kontroversiella berättelse genom ögonen på två fängslande livsöden.

När: 16 november 18.00
Plats: Välkommen till församlingshemmet i Strömstad kyrka, fika kommer att finnas på plats.

Ingen bokning, fri entré.

FÖRELÄSNING - HÄLSA MED INDIVIDEN I FOKUS - ANDNING, KROPPSPRÅK & HÅLLNING
med Eva Lindskog Johansson

Livet är härligt! Ibland.
Ibland är livet utmanande. Under vår stund får du ta del av tankar och verktyg som kan bidra till att må bra och behålla sin kraft också i tider då livet utmanar.
Anmälan på telefon 010-33 00 900 eller sv.se

När: 16 november kl 18 -19
Plats: Stadshuset Strömstad

ANMÄLAN:

https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/halsa-med-individen-i-fokus-andning-kroppsprak-och-hallning-79065/ Länk till annan webbplats.

UNGDOMSFÖRFATTARE PÅ KULTURHUSET
Författarsamtal med Kerstin Lundberg Hahn för alla årskurs 6 i Strömstads kommun.

LIVSVIKTIGA SNACK - FÖRELÄSNING MED SUICIDE ZERO

Suicide Zero och Strömstads kommun bjuder nu in föräldrar med barn 9-12 år till en digital föreläsning.
Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens suicidpreventiva
arbete. Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar. Föreläsningen är framtagen utifrån
materialet i boken ’Livsviktiga snack’ som Suicide Zero skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i
maj 2020. Läs mer på www.livsviktigasnack.se Länk till annan webbplats.

Välkommen att anmäla dig redan idag!
Datum: 17 november 2021
Tid: 19.00-20.30
Plats: Via Teams (länk skickas ut i samband med anmälan)
Anmälan: Terése Lomgård, folkhälsostrateg Strömstad kommun, terese.lomgard@stromstad.se


Vill du lära dig mer om klimatläget? – allvarligt men inte hopplöst

Föreläsning med Tobias Källqvist från Fyrbodals kommunalförbund och energirådgivarna Eva Ginstrup och Pål Kindblom. Med sommarens extremväder och den nysläppta klimatrapporten från IPCC, har klimatförändringarna hamnat högt på agendan. Läget är mycket allvarligt samtidigt som nuvarande generation är den sista som kan bekämpa klimatförändringarna. Strömstads kommun bjuder i samarbete med Fyrbodals kommunalförbund och Energirådgivningen, in till en föreläsning om dagens allvarliga situation utifrån klimatrapporten, men också för att visa vägen ut ur krisen mot visionen om ett fossilfritt samhälle. Efter föreläsningen finns möjlighet att få energirådgivning.

Tid: Onsdag 17 november klockan 18.00-19.00
Plats: Kulturhuset Skagerack

Information: Maria Aronsson 0516 19408 maria.aronsson@stromstad.se

ELEVFÖRELÄSNING OM HEDERSRELATERAT VÅLD

Alla elever i Strömstads gymnasium bjuds in till elevföreläsning om heder och hedersrelaterat våld.
Mer info kommer.

BREATHWALK - Yoga till fots i pannlampans sken med May Ingridsdotter

Vi gör yogarörelser, promenerar med fokus på andning och mantra i kombination med steg och rytm som stillar sinnet. Uppmärksamheten skärps i mörkret, färger och ljud blir starkare, vi möter ljus och skuggor, regndropparna och det kala berget gnistrar som diamanter. Hur du går, din hållning och hur du håller blicken påverkar hur du mår. Passet avslutas med meditation, en inre vandring.

Skor och kläder efter väder. Vi promenerar oavsett väderlek. Ta på dig som för en långsam promenad. OBS! Pannlampa behövs!

När: Torsdag den 18 november kl. 18, 1,5 tim
Plats: Hällekind, samling på den övre avgiftsfria parkeringen på Hällekind

Anmälan:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/breathwalk--yoga-till-fots-i-pannlampans-sken-79064/ Länk till annan webbplats.


VÅGA FRÅGA-FÖRELÄSNING MED SUICIDE ZERO

En föreläsning i hur du som medmänniska
kan bidra till att rädda liv.
Suicide Zero och Strömstads kommun bjuder nu in
allmänheten till en digital Våga Fråga-föreläsning. Vi går igenom fakta och myter om självmord, lär dig känna igen och bli uppmärksammad på varningstecken på psykisk ohälsa och ger dig tips och råd på hur du kan stötta någon i din närhet som har det
svårt. Läs mer på www.suicidezero.se Länk till annan webbplats.

Datum: 18 november 2021
Tid: 19.00-20.30
Plats: Via Teams, länk skickas ut i samband med anmälan
Anmälan: Terése Lomgård, folkhälsostrateg Strömstad kommun, terese.lomgard@stromstad.se


FÖRESTÄLLNINGEN KAFFEREPET PÅ KULTURHUSET SKAGERACK 19-28 NOVEMBER

Kafferep med skvaller, humor och musik

Vi befinner oss på 30-talet. Det är förnäma Östermalmsfrun Richardsson i 84an tre trappor över gårn, som bjuder in till kafferep. Fru Richardsson spelas av Kari Richardsson. Den enda man som tilläts vara med på kafferepen var pastorn, spelad av Ulf Richardsson. Peter Dafteryd dyker upp oinbjuden till spektaklet. För är det något Peter älskar, så är det kaffe med dopp. Här bjuds det inte bara på skvaller och kaffe och bakverk på broderade dukar, utan också på humor och levande musik. Ett kafferep med knorr, kan man säga.

Kafferepsorkestern består av Nina och Bosse Markendahl, Åke Candell, Kenth Hansson, Tomas Hansson.

VÄLKOMNA!

Fika & Underhållning på Kulturhuset Skagerack: 330 kr per person
Bokning och info: Strömstad Bokhandel Tel 0526 100 25

MINGEL FÖR LOKALA FÖRETAG PÅ LAHOLMEN

UF-företaget Event Marketing bjuder in lokala företag till mingel och mässa på Scandic Laholmen fredag 19 november 18.30. Mer info kommer!

Kontakt: Event Marketing evmarketinguf@gmail.com


Logo Strömstad inLight.
Logo mental hälsa.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Aronsson