MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Program år 2020

Tillsammanslogo med texten Hållbarhetsveckan i Strömstad.

Tack alla som bidrog till en fantastisk vecka trots dessa speciella tider!

Hållbarhetsveckan tar avstamp i FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Syftet med veckan är att inspirera, sätta fokus på de globala målen och det hållbarhetsarbete som redan görs i Strömstad, samt även att skapa debatt och förståelse. Trots coronapandemin presenterade vi ett anpassat program som du kan blicka tillbaka på här.

 

Inspelat material från tillsammansveckan 2020

Elbilar och solceller

Strömstads kommuns energi- och klimatrådgivare bjuder in till digital träff om det senaste gällande elbilar och solceller.

Hållbarhetsklivet

Nu skapas förutsättningar för besöksnäringen att bli ännu bättre på hållbarhet! Tillsammans med det lokala näringslivet är Strömstads och Tanums kommuner nu först ut att ansluta sig till klivet in i Turistrådets Västsveriges satsning "Hållbarhetsklivet".

Program vecka 47, 2020

Hela veckan, när du vill:

Reflexvandring med Lovisa och Faris - Tipspromenad för de små, i Strömsdalen från fredag 13/11 till fredag 20/11, start vid lekplatsen, mejla in en bild på att du gått promenaden till terese.lomgard@stromstad.se så får du ett litet pris. OBS! Inga bilder där personer kan identifieras. Ta med egen penna och papper för att skriva ner svaren.
Tipspromenaden kommer från Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän

Ungdomspott - till för dig under 20 år - Vill du vara med och påverka? Har du en idé eller dröm du vill förverkliga? Behöver du stöd, hjälp eller pengar för att göra det? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare! Läs mer här

Torsdag och fredag 12-13 november

Energi- och klimatrådgivarna bjuder på cykelservice!

När: 12 & 13 november kl 11-18
Plats: Torget, Norra Hamnen, Strömstad
Boka tid: Boka tid hos bicyclerepairman@lobikes.se, drop-in i mån av plats

Energi- och klimatrådgivarna vill stötta dig som cyklar även på vintern och bjuder på cykelservice. Kostnadsfri genomgång och justering av växlar, kedja och bromsar samt översyn av säkerhetsutrustning såsom lampor och reflexer.

Teknikerna kan ge förslag på utbyte av slitdelar men komplettering av säkerhetsutrustning bekostas inte av energirådgivarna. Om du vill köpa till delar utefter översynen finns möjlighet på plats. Betalning med swish.

Fredag 13 november

Bygdens saluhall på Oscarsplatsen, 16.30-17.30

Kulturambulansen uppträder på Oscarsplatsen klockan 17.00-18.00

Kom och titta på den nya permanenta belysningen vid Oscarsplatsen, Strömstadsmärket och vidare längs vattnet.

Konstutställning Paepkegården, barn och ungdomar i kyrkans verksamhet visar sina verk i fönstren på Paepkegården under hela helgen.

Söndag 15 november

Natursnokarna drar till Lagunen

Vad händer på hösten? Vilka djur sover och vem gör sig redo för övervintring? Vad bryts ner?
Vi utforskar stranden och skogen runt Lagunens Camping. Vi luppar, lekar och utforskar. Som alltid så plockar vi plast om vi ser något.

Samling vid lekplatsen på Lagunen kl. 11.00.

Vi tänder grillen. Lagunen bjuder på dricka och korv (även vego). Kanske vi hittar några svampar i skogen som vi kan tillaga. Vi har med en biolog som hjälper till. Så ta ditt barn i handen och häng med ut. Kläder efter väder.

I samarbete med Strömstads Kommun och Thordenstiftelsen.

Måndag 16 november

Digitalt yogapass från Kulturhuset Skagerack måndag 16 november 17.00 med Hanna Wadell, Yin/Yang - Yoga 60 minuter.
Du deltar via livestream på Strömstads kommuns facebooksida eller ser filmen i efterhand när du vill. Det bästa av två världar, vår yang där vi har mycket flow, flöden och muskelkontakt både statiskt och dynamiskt. Krävs inga förkunskaper. Du anpassar helt efter din kropp och dina förutsättningar.

Tisdag 17 november

Cykla eller vandra i mörker Vi träffas för att TILLSAMMANS uppleva hur kul det är att cykla eller vandra i skogen när det är helt mörkt. Innan vi säger hejdå tänder vi eldar och grillar korv. Lagunen bjuder på korv och bröd, men ta med eget att dricka.

Var: Lagunen Bikepark
När: kl 17.00 Arrangemanget varar ca 2 timmar.
Hur: Ta med cykel och bra skor att gå i, samt pannlampa, cykellampa och/eller ficklampa.
Föranmälan till info@lagunen.se

Teaterföreställningen ”Snygg, snyggare, utbränd” 16/11 och 17/11

För alla nior på Strömstiernaskolan. Hur viktigt är det att bli omtyckt och bekräftad på sociala medier? Kan det bli en sådan negativ spiral att det till slut inte finns någon annan utväg än det värsta tänkbara? En föreställning av Oskar Sternulf om psykisk ohälsa bland unga.

Onsdag 18 november

Hållbarhetsklivet
Fredrik Lindén, VD Turistrådet Västsverige och Marie Linde, VD Turistrådet Västsverige, berättar om hur Västra Götalandsregionen arbetar med att skapa hållbara destinationer och ett ansvarstagande värdskap.
Från Strömstads kommun medverkar turistchef Åsa Massleberg och från Lagunen Camping & Stugor Pelle Olausson.

Nu skapas förutsättningar för besöksnäringen att bli ännu bättre på hållbarhet! Tillsammans med det lokala näringslivet är Strömstads och Tanums kommuner nu först ut att ansluta sig till klivet in i Turistrådets Västsveriges satsning "Hållbarhetsklivet".

Var: På Facebook.com/stromstadkommun
När: 09.00-10.00, onsdag 18 november

Läs mer: https://hallbarhetsklivet.se/ Länk till annan webbplats.

Mat och klimat på Strömstad gymnasium
På Strömstad gymnasium, klimatberäkning av livsmedel, både i lektionsform och konkret beräkning av onsdagens två rätter som serveras till lunch. Kontakt maria.aronsson@stromstad.se

Reflexjakt vid Idefjordens sportstuga Kasen
Onsdagen den 18 november- Start 18.00-18.45

Helt nylagd bana väntar längs kuperade småstigar i varierad terräng, längd ca 45 min promenad. Kortare tid om man vill springa. Passar både stora och små stigfinnare.Ta med pannlampa eller ficklampa.

För att säkra mot corona sker all aktivitet utomhus och deltagarna uppmanas hålla avstånd och om möjligt, inte använda toaletten. Aktiviteten är avgiftsfri men det går bra att swisha frivillig summa till sportklubben

Välkomna önskar Idefjordens SK

Torsdag 19 november

Digital lunchträff om elbilar och solceller! Senaste nytt och erfarenheter från företag som satsar.
Kommunens energi- och klimatrådgivare bjuder in till digital lunchträff om det senaste gällande elbilar och solceller.

Vågar man satsa, hur ser ekonomin ut? Energi- klimatrådgivarna berättar om nyheter på området och Anders Olausson från Br. Axelssons El samt Pelle Olausson från Lagunens Camping och Stugor berättar om sina erfarenheter av att satsa på elbilar och solceller.

Tid: torsdag 19 november kl 12:10-12:50

Plats: Logga in på Zoom, Meeting ID:844 9506 8220, Passcode 0526

Frågor: tel 0525-180 97 eller pal.kindblom@tanum.se


Föreläsning om Agenda 2030
Digital föreläsning för politiker aktiva i Strömstads kommun av och med Jonas Frykman, deltagare i regeringens delegation för Agenda 2030, han har tidigare i år pratat för samtliga chefer inom Strömstads kommun. Anmälan till terese.lomgard@stromstad.se

Bli bättre på resfria digitala möten! Digitalt förstås!

Företrädare från REDI håller i utbildningen, inga förkunskaper behövs, vi testar och lär oss tillsammans. Utbildningen är gratis och öppen för alla.

Zoom torsdag 19/11 klockan 11-12
Teams torsdag 19/11 14-15

Anmälan till maria.aronsson@stromstad.se, senast 17 november, det finns 15 platser på vardera tillfälle.

Läs mer om REDI på www.re-di.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fredag 20 november

På fredagen kommer gymnasieelever att få en digital föreläsning med Charbel Gabro, inspirationsföreläsare och livscoach med lång erfarenhet av bl.a. socialt arbete och förmågan att beröra sina åhörare. Föreläsningen tar tag i frågor om mångfald, kulturkrockar, integration och inkludering. Charbel ifrågasätter och skakar om och tar oss med på en resa som inte lämnar någon oberörd.

Söndag 22 november

Utomhusäventyr vid Färingestugan

Friluftsfrämjandets barngrupp ”Strövare” bjuder alla till en skogspromenad och utomhusäventyr vid Färingestugan. Brasan är tänd och vi bakar pinnbröd och gör strövargodis till fikat. Det går naturligtvis bra att ta med egna mackor eller korv att grilla. Låt äventyret börja!

När: 22 november kl 11-14

Var: Färingestugan vid sjön Färinge, ca 30min promenad från parkeringsplatsen.

Färingestugan är öppet mellan kl 11-14 varje söndag från oktober månad och fram till påsk. Dessa dagar värmer vi upp stugan och har enklare fika till försäljning.

Kontakt mariaxnuga@gmail.com

Kom och städa naturen med oss!

När: Söndagen 22 november 10:00-13:00

Mötesplats: Parkeringen mitt emot Strömstad Marina AB på Kebalvägen, Strömstad

Anmälan: görs på natursams.com/kontakt senast lördag 21 november kl:12.00

Häng med oss ut och städa så gör vi tillsammans en insats för en renare natur! Städningen kommer starta klockan 10.00 så kom gärna 15-10 minuter innan så vi hinner med utdelning av utrustning och information. Om du vill ha lite kaffe (snabbkaffe) eller te med tilltugg innan, kom gärna 30-20 minuter innan start. Du kommer få tilldelat sopsäck, plockpinne och handskar och reflexväst. Vi kommer sedan att dela upp oss för städning på Nötholmen, Seläter och Capri, därför är det bra om man har bil. Sedan städar vi! Har du inte möjlighet att stanna i 3 timmar är det helt ok!

Pga covid-19 måste anmälan ske senast kl: 12.00 på lördagen den 21 november och det finns begränsat antal platser. Vi kommer även att hålla avstånd från varandra vid mötesplatsen, sedan kommer vi sprida ut oss under städningen.

Om du inte har möjlighet att städa tillsammans med NaturSAMs uppmuntrar vi verkligen alla att gå ut och plocka skräp i sitt närområde. Du kan sedan lägga upp detta på Instagram under #SkräpfriFramtid.

Vi reserverar oss för ändring av dag vid regnoväder.

Nu gör vi Strömstad rent tillsammans 😊!

Poängpromenad vid Kasen söndag 22 november

Välkommen till Kasen, där Idefjordens SK anordnar poängpromenad varannan söndag. Denna gången har promenaden ett Hållbarhets-tema.
För att säkra mot Corona sker all aktivitet utomhus och deltagarna uppmanas hålla avstånd och om möjligt, inte använda toaletten.

Banlängd: ca 1 tim, varieras något efter väder och väglag.

Startkort: 25 kr/person.

Välkomna önskar Idefjordens SK!

Under veckan sker också:

Digital barnrättsteater Hitta rätt! för årskurs F-3, Ensemble Yria

Digital föreläsning för gymnasielever - Ett föredrag med syfte att “säkra” ungas onlineliv och hälsa med kriminolog Maria Dufva.

Digital föräldraföreläsning om ungas onlineliv och hälsa med
Kriminolog & författare Maria Dufva
Länk till föreläsningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Föreläsningen är tillgänglig t.o.m. 27 november 2020

Marias mission är att alla barn och ungdomar ska ha ett roligt och säkert liv på nätet: den enda vägen att vandra är brottsförebyggande. Välkommen till hennes digitala föreläsning som ger dig verktyg så att barn i din omgivning blir medvetna och trygga i sin samtid.

  • Vilken är ungas egen syn på nätet vad gäller integritet och sociala medier?
  • Vad innebär det för barn och ungas psykiska hälsa av att alltid vara uppkopplad?
  • Vilken utsatthet och brottslighet utsätts våra barn och unga av på nätet och hur kan vi öka vår egen och elevers medvetande om det?
  • Hur pratar vi porr med våra barn?

Tidigare arbetade Maria Dufva i 13 år som kriminolog och medlare i samarbete mellan polis och socialtjänst med barn och unga som utsatts för brott, barn och unga som begått brott samt vittnen. Idag driver hon ett intensivt brottsförebyggande arbete genom ökad kunskap och förståelse. Har gett ut Mitt barn på nätet och Värsta bästa nätet.Foto på kulturambulansen och två personer som spelar instrument.
Foto på kvinna i yogaposition.
#snygg #utbränd
Reflexer i en mörk bild.
Logo Strömstad inLight.
Logo mental hälsa.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Aronsson