MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Hantering av pandemin

Sidan är uppdaterad:

I Strömstads kommun tar vi vår del av ansvaret för att begränsa smittspridningen av covid-19. Här finner du svar på vanliga frågor och en statusuppdatering i fråga om kommunens ansvarsområde.

Ökad smittspridning i kombination med nya virusvarianter har lett till ökad belastning på vården och stor samhällsspridning. I Strömstad följer vi utvecklingen noggrant. Korta genomgångar med alla verksamheter sker varje vecka och inom omvårdnaden av äldre gäller fortsatt hög beredskap.

Nedan en översikt över hur kommunen arbetar vidare under pandemin.

Inriktning för att motverka smittspridning:

 • Fortsatt beredskap för lokala åtgärder genom stabsmöten internt.
 • God hygien och smittsäkra möteslokaler i kontorsmiljöer.
 • Hemarbete när arbetsuppgifterna medger.
 • Bibehållen användning av skyddsutrustning inom omvårdnad och rekommendationer om vaccinering till både personal och anhöriga i syfte att hindra att smitta når utsatta äldre.
 • Egentester för personal vid symtom och gurgeltester vid smittspårning i skolan.
 • Insatser för att begränsa smittspridning i skolan, bland annat via hygienåtgärder samt utevistelse.
 • Fortsatt information om lokalt smittläge på webbplats och i sociala medier.
 • Samverkan med Smittskydd Västra Götaland och med lokala vårdcentraler kring vaccinering.
 • Bibehållet fokus på det ”besökssäkra Strömstad” med erbjudande för företag och föreningar om kostnadsfri skyltning för minskad smittrisk.
 • Uppmaning till ovaccinerade och ej fullt vaccinerade att vaccinera sig.
 • Anpassning av verksamheter i kultur- och fritidslokaler utifrån gällande regler och rekommendationer.
 • Tillsyn för att säkerställa att smittskyddsåtgärder vidtagits vid serveringsställen.

Vaccinationsbevis

Vi följer förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gäller för arrangörer vid eventuella arrangemang i kommunens lokaler. Vid arrangemang med över 20 deltagare måste alla sitta ned i sällskap om max åtta personer och ha minst en meter mellan sällskapen. Vid arrangemang med över 50 deltagare krävs dessutom vaccinationsbevis.

Mer om vaccinationsbevis hos Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hämta ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För arrangörer: verifieringslösning för vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Löpande uppdatering och lägesbild

Aktuella frågor kring kommunens verksamheter hanteras på sidan frågor och svar och på våra temasidor. Observera att information om smittade eller sjuka omfattas av patientsekretess, därför lämnar vi inte ut uppgifter om sjukfall i verksamheten.

För lokal och regional statistik över sjukfall i Covid-19, se veckorapporter från Smittskydd Västra Götaland. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om resor mellan Norge och Sverige

Inresa till Sverige

Utländska medborgare som inte bor i Sverige måste visa upp negativt covidtest vid inresa till Sverige. Testkravet gäller från 12 år och testet ska vara högst 48 timmar gammalt. Särskilda regler gäller för arbetspendlare. Observera att reglerna snabbt kan ändras. Se aktuell information på polisen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inresa till Norge

För inresa till Norge gäller krav på registrering, vaccinationsbevis samt uppvisande av negativt covidtest ett dygn efter ankomst. Se norska reseregler här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om regler för restauranger och krogar

Från 8 december gäller återigen särskilda regler för serveringsställen, samt ytterligare restriktioner som kommit till efter det, för att motverka smittspridning. Kommunen har tillsynsansvar.

Mer om regler för serveringsställen

Smittskydd - detta gäller

Covid-19 kan leda till allvarlig sjukdom. Alla har ett personligt ansvar att skydda sig själv och andra mot smitta. 

 • Vaccinera dig mot covid-19 om du kan – gäller alla över 12 år
 • Stanna hemma även om du bara är lite sjuk.
 • Stanna hemma om någon i ditt hushåll får covid-19. Om du fått tre doser vaccin eller har haft covid-19 de senaste tre månaderna kan du dock gå till jobbet eller skolan även om någon i ditt hushåll har covid-19.
 • Om du eller någon i din närhet är sjuk rekommenderas du att testa dig, men testkapaciteten varierar, så läs på 1177.se vad som gäller för testning just nu.
 • Håll avstånd till andra i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Följ arrangörens anvisningar om du besöker ett evenemang eller platser där många samlas
 • Vuxna ska begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang
 • Arbeta hemifrån om du kan
 • Vuxna ska om möjligt undvik trängsel i kollektivtrafik och använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel

Sammanfattning av rekommendationer om covid-19 för att skydda dig själv och andra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer:

Other languages

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck