HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Information om coronaviruset

Sidan är uppdaterad:

I Strömstads kommun tar vi vår del av ansvaret för att begränsa smittspridningen av covid-19. Här finner du svar på vanliga frågor och statusuppdateringar kring kommunens verksamheter.

I takt med minskad smittspridning, lättnader i restriktionerna och ökad vaccinationsgrad har kommunen successivt ökat öppethållandet i kommunala lokaler och verksamheter.

Coronavärdar, trängseltillsyn, skyltning och påminnelser om vikten av att hålla avstånd. Det är några av de insatser som kommunen genomfört för att minska risken för smittspridning. Det ska vara tryggt att vistas i Strömstad! Läs mer om det besökssäkra Strömstad.

Om vaccination

Västra Götalandsregionen ansvarar för vaccination mot covid-19 i länet. Strömstads kommun har stöttat med vaccinering av riskgrupper inom den kommunala omsorgen, främst äldre personer. Vaccineringen går framåt och vaccineringstäckningen i Strömstad stämmer överens med den för hela Sverige.

Se statusuppdatering om vaccinering inom Strömstads kommun (20210721)

Aktuellt läge och bokning av vaccinering mot covid-19 i vår region - Vårdguiden 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmän information och faktablad från Folkhälsomyndigheten (information på flera språk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om inresa till Norge och karantänsregler

Norge anpassar inresevillkoren utifrån smittsituationen i andra länder och regioner. Reglerna kan därför snabbt ändras. Den 9 augusti återinfördes kravet på testning vid gränsen och tio dagars karantän för alla som inte är fullvaccinerade eller har haft en covid-infektion de senaste sex månaderna (resande från Västra Götaland). För arbetspendlare till Norge gäller krav på testning enligt särskilda regler. 

Krav på uppvisande av negativt covid-test för inresa till Sverige upphörde den 1 juni.

Regler för inresa till Norge från 9 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gränstjänsten om svenska och norska reseregler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om villkor för inresa till Sverige (Polismyndigheten) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smittskydd - detta gäller:

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. 

Anpassade smittskyddsåtgärder - nationell plan

Regeringen beslutar om stegvis anpassning av smittskyddsåtgärder i takt med förväntad minskad smittspridning i samhället. Se hela planen för avveckling av restriktioner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer:

Other languages

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck