HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Utbyggnad av Bojarskolan

Om- och utbyggnaden av Bojarskolan är i full gång och till skolstarten höstterminen 2019 förväntas fem nya klassrum med tillhörande grupprum vara klara.

Bakgrund

Bojarskolan byggdes 1991 och ligger i centrala Strömstad norr om Strömsvattnet i anslutning till Bojardalens bostadsområde. Skolan byggdes för att rymma sex klasser och fyra förskoleavdelningar.

På grund av ökat elevantal beslutade kommunstyrelsen år 2015 om tillbyggnad av Bojarskolan. Idag är det ungefär 260 elever som går på Bojarskolan och efter ombyggnaden kommer skolan att kunna ta emot 350 elever.

Om- och nybyggnation

Vid årsskiftet 2018/2019 började första etappen av ombyggnaden med att förskolan flyttade från Bojarskolans lokaler till den nybyggda Ånneröds förskola. Det är förskolans gamla lokaler som nu byggs om till skollokaler och som förväntas vara klara till skolstart hösten 2019. Det blir då fem nya klassrum med tillhörande grupprum.

När detta är klart startar etapp två. Den gamla idrottshallen är för liten och tillbyggnad är inte möjlig därför kommer en helt ny gymnastikhall att byggas. I samma byggnad kommer också ett nytt mottagningskök och en ny matsal att finnas.

Skiss över Bojarskolans klassrum

Skiss över Bojarskolan och vart de nya klassrummen ligger i den västra delen.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck