Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

kommun@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08.00 - 16.30
Lunch 12.00-13.00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Koster skola

Hösten 2022 kommer verksamheten vid Koster skola att pausas, på grund av att det är så få elever.

Barn som målar

Sveriges västligaste skola på Sveriges västligaste ö - Koster!

Kommunens mål

Kommunens fokusområde för skolan är Lära för livet - alla skall lyckas i skolan, och vårt långsiktiga mål är att Strömstad år 2030 skall vara en förebild inom utbildning.

För att nå detta fokuserar vi på tre områden:
- Trygghet och studiero för alla elever.
- Likvärdighet i utbildning och bedömning mellan kommunens skolor.
- Ökat elevinflytande över utbildningen.

Om skolan

Koster är kommunens minsta skola. Idag finns det under 10 elever på skolan, från förskoleklass till årskurs 3. I anslutning till skolan finns även fritidshem.

Liksom på alla skolor i kommunen är det metoden kooperativt lärande som framhävs extra detta läsår. Kanske blir det lite annorlunda i en så här liten skola, där eleverna undervisas i en gemensam grupp. Gemenskap, samarbete och lärande blir helt naturligt en viktig del av skolmiljön.

Koster skola och fritids har ett nära samarbete med Kosters Trädgårdar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där eleverna konkret får lära sig om natur och kretslopp - så frön, studera kompost, bygga insektshotell och mycket mera.

Matematik kan man lära sig utomhus, där geometriska figurer kan byggas av det eleverna hittar, men kan också övas inomhus med hjälp av tandpetare och gula ärtor!

Övar geometri

Havet och stranden är ett givet inslag i en skola på Koster, men det finns även jordbruk och djur på ön. Eleverna får lära sig tova ull och göra små figurer - ett hantverk!

Elevens val på Koster betyder orkester. Musikläraren övar med skolorkestern, där alla elever ingår! Att spela tillsammans är en bra övning i hur viktigt det är med samarbete!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Cecilia Wikström Boman

SIDANSVARIG: Mercedes Carnet