MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

AKTUELLA FÖRESTÄLLNINGAR

Under 2022 arrangeras flera barnföreställningar på Kulturhuset Skagerack & runt om i Strömstad.

DEN MAGISKA PIRATSKATTEN
fRILUFTSMUSÉET FISKARTORPET 6/6 14.00

Teater Carpa

DEN MAGISKA PIRATSKATTEN
Följ med på ett piratäventyr där två tjejer från en liten stad beger sig ut för att hitta en hemsökt skatt, men som hittar mer än så, nämligen varandra.

Teater Carpa bjuder in till en spännande och humoristisk promenadteater där du blir en del av berättelsen, det här vill ni inte missa! Magiska piratskatten är en promenadteater vilket innebär att publiken följer med skådespelarna på en kortare vandring och upplever teater på helt nytt sätt.

Föreställningen är ca 45 min lång och bästa möjliga ålder är 6-11 år, men alla är självklart välkomna!
Fram med springskorna och på med piratkläderna, nu sätter vi segel och ger oss ut på ett riktigt sommaräventyr tillsammans!

Ingen anmälan, drop-in (först till kvarn)
Vid stor efterfrågan spelas föreställningen två gånger.
Dagen är helt gratis - Strömstads kommun bjuder på inträdet.

Tidigare barnföreställningar

FAR & FLYG MED ALFONS ÅBERG
kulturhuset skagerack 23 april 15.00

Alfons Åberg

Pappa kan inte komma ihåg vad det är han inte får glömma bort att komma ihåg! Alfons vill hellre att pappa ska leka, så han gör allt han kan för att skoja upp honom. Det blir helikopter-turer till djungeln, spökerier och rymdinvasion. Och så är pappas sista lakritspipa borta…

Arrangör är Comedy Art Theatre så för denna föreställning krävs förbokade biljetter: https://www.sommarteater.nu/historisk-barnteater/ Länk till annan webbplats.

Alice föreställning

ALICE!

Musikföreställningen ALICE! kommer till Strömstad den 14 november i samband med Hållbarhetsveckan Tillsammans.

I Alice! tar fyra framstående musiker och en animatör nya grepp om kompositören Alice Tegnérs (1864–1943) fantastiska musik. Du får höra både folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för hela familjen. Kvartetten Alice! består av fyra musiker med bakgrund inom jazz, pop, folkmusik, klassiskt, tango, visa. Tillsammans med animatören Helene Berg skapar de en musikalisk och visuell upplevelse av AliceTegnérs konstnärliga värld där de skalat bort intrycken och ger barnen möjlighet att vila och drömma sig bort i en långsam, poetisk föreställning. Välkommen in i Alice förtrollande värld! Josefine Lindstrand, sång Leo Svensson Sander, cello och såg Lisa Långbacka, dragspel och sång Thomas Backman, träblås I samarbete med Helene Berg, animationer.
Föreställningen är ca 40 minuter. Ålder: ca 2-7 år.

Alice

Musikföreställningen "ALICE!" gästade Kulturhuset Skagerack i november 2021.

Igloo

Vart tog min igloo vägen med Boulevardteatern 4 oktober 2021. Foto: Martin Skoog.

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: av Tove Meyer