Lena Cronqvist

Lena Cronqvist målning "Giottos änglar" visas i sommar på Lokstallet.

pROGRAM 2019

Utställningar på Konsthallen Lokstallet 2019. Under 2019 ställer bland annat Lena Cronqvist, Ernst Billgren och Jan Håfström ut i konsthallen. Skulpturparken går att besöka även när konsthallen är stängd.

27/4 – 29/9
SKULPTURPARK

Asbjörn Andresen, Hans Benjaminsson, Peder Istad, Liz Carina Karlsson, Ann Carlsson Korneev, Victor Korneev, Leo Pettersson, Magnus Ringborg, Greger Ståhlgren, Glenn Swanson, Erik Åkerlund

Ytterligare några nya skulpturer kommer till och vissa flyttas ut i stadsmiljön.

Liva Isakson Lundin

Liva Isakson Lundin

27/4 – 9/6
STRINGENTLY BREAKING

Liva Isakson Lundin
Vernissage 27/4 13.00 - invigningstal och konsert med ÅDIN & CANDELL

Liva Isakson Lundin, född 1990 och verksam i Stockholm är en av Sveriges mest uppmärksammade unga konstnärer. I Lokstallets vackra rum kommer hon att arbeta under ett antal veckor för att skapa ett platsspecifikt verk.

Formerna i Liva Isakson Lundins installationer står för sig själva men befinner sig ändå i det hon kallar ”ett ambivalent beroendeförhållande” till varandra. I material som stål, gelatin, gummi och glas och dess kontraster mellan mjukt och hårt, fett och torrt, fast och tillfälligt undersöker hon ”materialens inneboende beskaffenhet och fiktiva känslolägen”.


15/6 – 4/8
MÅLERIET SOM TILLTAL OCH GALENSKAP
Lena Cronqvist, Jan Håfström
Vernissage 15/6

Lena Cronqvist och Jan Håfström har båda varit verksamma sedan mitten av 1960-talet och rönte redan då stor uppmärksamhet för sina existentiella frågeställningar. De har fortsatt att arbeta med olika teman genom åren men alltid med människan, livet och döden närvarande i sin konst.

Lena Cronqvist

Bild från Lena Cronqvist och Jan Håfströms utställning sommar 2019.


10/8 – 29/9
DJURET I MÄNNISKAN – MÄNNISKAN I DJURET

Ernst Billgren, Linn Fernström, Lotta Hannerz, Klara Kristalova, Roland Persson, Amalia Årfelt
Vernissage 10/8

Ernst Billgren var i stort sett ensam om att måla rävar, rådjur och svanar i början av 1980-talets svenska konstliv. Han gjorde det, i första hand, i ett ironiskt och provocerande syfte. Sedan dess har ett stort antal konstnärer använt sig av djur som motiv i sin konst. De konstnärer som visas på Konsthallen Lokstallet har alla sina helt egna ingångar och preferenser till djuren i sitt konstnärskap. Realistiskt, surrealistiskt, naivistiskt, som måleri, skulptur, eller readymades. Det gemensamma är att de alla strävar efter ett starkt poetiskt uttryck i sin gestaltning.

Linn Fernström

Linn Fernströms verk "Skrattet eller skriet"

Ernst Billgren

Ernst Billgrens verk "Järtecken"


Kringarrangemang:

I samband med, i första hand, vernissagerna kommer kortare program såsom exempelvis dans, musik, poesi, performance att genomföras på Konsthallen Lokstallet.

Följ gärna Lokstallet på Facebook! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.