MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

Kultur

MENY

VÄLKOMNA ATT BOKA kulturhuset!

skagerack

"Kulturhuset Skagerack ska erbjuda föreningsliv och kulturaktörer en arena för sina verksamheter”

Kulturhuset Skagerack är en otroligt vacker byggnad men det är ingen vanlig festlokal. Här pågår många verksamheter samtidigt. Stora salen går att hyra tillsammans med läktare och sjöveranda. Fitidsgården finns på plats i lokalerna och har öppet alla dagar utom lördagar. Ett café som drivs av kommunens dagliga verksamhet har öppet under vardagar.

När du hyr kulturhuset Skagerack är du i nuläget själv arrangör för ditt event. Du ansvarar själv för att plocka fram och ställa tillbaka stolar och bord inför ditt event då vi för tillfället inte har någon anställd på plats i huset. Behöver du hjälp med till exempel teknik så finns mer information i hyresavtalet nedan.

Från och med 1 januari 2019 gäller höjda hyrestaxor för privata och kommersiella evenemang. Även kommunala verksamheter som inte är kulturinriktade omfattas av en hyrestaxa, till exempel vid möten och konferenser. Detta för att täcka upp kulturhusets ökade driftskostnader.

Du kan som förening, privatperson eller kommersiell aktör själv enkelt lägga en bokningsförfrågan via webben och Fribokningssystemet (samma program där man också bokar kommunens idrottshallar.) Här kan du enkelt ange exakt tid och dag samt eventuell tillval av teknik som du vill använda.

Även om schemat ser fullt ut kan det vara en god idé att dubbelkolla aktuellt datum då det ofta sker avbokningar. Mejla bokning@stromstad-bad.se

Här hittar du mer information om lokalerna, teknik, möbler och brandskydd:

Taxor

För att uppmuntra kulturlivet och föreningar att använda kulturhuset för sina verksamheter så är lokalhyrorna kraftigt subventionerade av kommunen för föreningsverksamhet.

Samtliga priser och taxor inom Strömstads kommun tas av kommunfullmäktige, se bifogad taxebilaga för 2019 års nya taxor. Föreningstaxan är 90 kr/h för vuxenverksamhet och 45 kr/h för barn- och ungdomsverksamhet. Timtaxan för privata aktörer är 450 kr/h och för kommersiella aktörer 1500 kr/h.

Vid frågor, kontakta Badbolaget på bokning@stromstad-bad.se

 

 

Dukning skagerack

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-11-13 av Tove Meyer