Entrén på konsthallen Lokstallet med skulpturpark på utsidan.

Program Konsthallen lokstallet 2023

Varmt välkomna till en spännande säsong på Konsthallen Lokstallet i Strömstad. Utöver programmet nedan arrangerar vi konserter, föredrag och andra kulturevenemang. Fri entré. Håll även utkik på vår facebooksida Länk till annan webbplats. för uppdaterad information.

utställning 2023

Utställningar

VERNISSAGE & ÖPPNING AV LOKSTALLET 29/4 12.00-16.00

29/4 – 11/6 Present in Absence
Maria Q Brising – Zsuzsanna Larsson Gilice – Angelica Olsson

De är alla tre utbildade på Konsthögskolan Valand i början av 2000-talet och de har tidigare gjort ett antal utställningar tillsammans.

De äger gemensamt ett intresse för det svartvita men uttrycken skiljer sig åt. Det melankoliska möter det utopiska, det episka berättandet möter det fragmentiserade språket och det hårda metalliska står mot det lilla och sköra. I dessa möten av motsatser uppstår en dynamik och dramatik som förhöjer upplevelsen i rummet.

Vernissage 29 april 13.00 (Konsthallen håller öppet 12.00 - 16.00)
Invigningstal 13.00 av Marie Edvinsson Kristiansen, vice ordförande i Kommunstyrelsen i Strömstad.
Presentation av utställningen framförs av Tom Sandqvist som är författare och professor i konstens teori och idéhistoria samt docent i konstvetenskap.

Läs mer om Tom Sandqvist ord om utställningen här! Pdf, 22 kB.

Performance av Gabriel Edvinsson

I performancet "Channeling the north and south pole with my hands" kommer Gabriel att förstärka ljudet av teckning och tillsammans med publiken skapa flertal partitur av kompositionen. Gabriel Nils Edvinsson har en kandidat i fri konst från Konsthögskolan i Bergen och masterexamen i fri konst från Akademin Valand i Göteborg.

Nyckelord för Edvinssons konst är platsspecificitet, ljud, fiktion, berättande och magi.

Gabriel Edvinsson

Ljudkonstnär Gabriel Edvinsson. Foto: Layla van der Oord

3/6 Konsert med konsert-accordeonist Minna Weurlander 16.00

Minna Weurlander

Foto: Lisalove Bäckman

Minna Weurlander är född och uppväxt i Finland. Musiken förde henne till Sverige där hon sedan länge är verksam som konsert-accordeonist och kompositör. I denna egenskap har hon samarbetat med allt från symfoniorkestrar till moderna, experimentella dans- och teaterföreställningar, opera- samt filmproduktioner. Minna experimenterar gärna med accordeonets klanger. Hennes musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska accordeon-traditionen och förstås även av den argentinska tangon.
Fri entré!

17/6 – 30/7 Exakthetens ambivalens
Kristina Eriksson – Hans Lannér – Sixten Lundbohm – Anders Widoff

5/8 – 17/9 Framsynt bakåtblickande
Grgur Akrap – Daniel Ekta – Björn Kjelltoft – Magnus Gramén

29/4 – 17/9 Skulturpark

Konserter:

30/7 Mikael Godée & Lorenzo Cominoli Quartet,
6/8 Dror Feiler och Lokomotiv konkret
Datum ej fastställt: Minna Weurlander, ACCORDIONIST & COMPOSER Länk till annan webbplats.

Performance

29/4 Gabriel Edvinsson

UWE BRESSNIK PÅ KONSTHALLEN LOKSTALLET 11/8 – 13/8 kl. 12.00 -16.00

Konstnären Uwe Bressnik från Wien, Österrike kommer att i en performance på Konsthallen Lokstallet presentera den nya och utökade engelska utgåvan av sitt album:

"THE SOUND OF SILENCE - SOUL SOURCE RECORDS, ARANGEMENTS, WAVES & VIBES" Detta är ett konstobjekt som innehåller ett utvikbart dubbelalbum med Uwe Bressniks bildkonst på temat: ”VINYLEN, LJUD/MUSIK”

Mellan 11/8 - 13/8 kl. 12.00 – 16.00 framför han sin performance och publiken får då den exklusiva möjligheten att i dialog med konstnären också erhålla ett personligt utformat exemplar av singelskivan: ”SOUL SOURCE DUBPLATES”. cv https://uwe-bressnik.info/schallplatten Länk till annan webbplats.

The sound of silence”, Uwe Bressnik.

Uwe Bressnik