MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

Kultur

MENY

Winter Word Festival

Winter word festival 2020

Festivalen med ordet och lusten att läsa och skriva i centrum återvänder till Strömstad 27 februari - 1 mars 2020. Planeringen pågår för fullt och programmet nedan uppdateras vartefter! Fri entré till hela festivalen som anordas av Strömstads kommun.

Öppen scen

ÖPPEN SCEN FÖR ALLA LOKALA TALANGER!

Under festivalen bjuder vi in alla som vill att vara med och framföra ett nummer under fredagskvällen på Kulturhuset Skagerack. Förra året bestod showen av både sång, dans och stand-up. Alla åldrar är välkomna och det kommer finnas möjlighet till repetitioner med professionellt ljud och ljus. För anmälan kontakta sarah@showconcept.se.

PROGRAM WINTER WORD FESTIVAL 2020

FREDAG 28/2

14.00 FÖRELÄSNING MED ÄVENTYRAREN ARON ANDERSON

Redan vid 25 års ålder har Aron Anderson hunnit med att få cancer fyra gånger, vara med på fyra Paralympics i tre olika sporter, vinna 10 JVM guld i friidrott och bli den förste man någonsin att bestiga Kebnekaise i rullstol.

När Aron strax skulle fylla 8 år förändrades hans liv totalt då han fick en cancerdiagnos.Ett drygt år senare var Aron frisk från cancern men hade av sviterna från sjukdomen hamnat i rullstol. Att hamna i rullstol var för Aron som att få börja leva på nytt. Han fick möjlighet att börja idrotta igen och komma tillbaka till livet.

I en gripande och humoristisk föreläsning berättar Aron om hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet.

I gymnasiets aula för åk. 9 och gymnasieelever


19.00 ÖPPEN SCEN & WIKTORIA LIVE PÅ KULTURHUSET

Vi fortsätter med succén från förra året med "Öppen scen" med alla lokala talanger, skillnaden i år är att scenen är öppen för alla åldrar! Därefter intar artisten Wiktoria scenen tillsammans med Strömstadbon Dan Lindéns orkester.

OM WIKTORIA:
"Hela Sverige har alltid älskat Wiktoria. När hon med sin personliga och countrydoftande röst sjöng ”As I Lay Me Down” i Melodifestivalen 2017 blev låten genast en hit. Kärleken är besvarad. 2019 var Wiktoria med i finalen av Melodifestivalen med låten "Not With Me" och slutade på en åttonde plats med en scenshow i regnet som få glömmer. Med ett orubbligt leende har hon turnerat, hyllats på Diggiloo-turnén och mött hundratusentals fans. Framtiden ser väldigt ljus ut för Wiktoria."


18.30 SALTSJÖSTÄNK & KOSTERVALS
Göran Svenning-kväll på Furholmen!

En föreställning med tonsättningar av Strömstad-skalden Göran Svennings texter. Fredrik Lundqvist och Ulf Hansson följer upp förra årets Bellman-succe med ett Svenning-program där Ulf berättar om Göran Svenning och de platser, händelser och skeenden i Strömstads historia som han diktade om och Fredrik sjunger sina tonsättningar av Svennings dikter och självklart även ett par Svenning/Hellström-hits!
Mat och musik från hjärtat och en stor portion Strömstad-historia!

Båt avgår från centrum 18:30 & 19:00.
Pris: 350:- inkl. mat, båt t/r och musik. All dryck tillkommer.

Mer info & bokning här!länk till annan webbplats


LÖRDAG 29/2

SPÄNNANDE FÖRFATTARSAMTAL I STRÖMSTAD KYRKA

Bokförsäljning och signering efter varje framträdande!

Svenska kyrkan i Strömstad

lördag WWF

WINTER WORD SATURDAY NIGHT!

Kom och upplev en härlig kväll med underhållande föreläsning av komikern Marika Carlsson och njut sedan av fantastisk livemusik med Sister Soul och gästartist Samuel Ljungblahd!

19.30 FÖRELÄSNING MED MARIKA CARLSSON

"Marika Carlsson är en av Sveriges idag absolut mest aktuella komiker. En smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker” på Svenska Standupgalan."

Under Winter Word gästar hon kulturhuset med föreläsningen "Hur blev det såhär?" En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.

20.30 LIVEMUSIK MED SAMUEL LJUNGBLAHD & SISTER SOUL

Sister Soul som gästade Winter Word förra året och gjorde stor succé! I år gästas dem av Sveriges soul- och gospelkung Samuel Ljungblahd!

För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Tillsammans med Sister Soul garanteras en riktigt skön partystämning!

Sister Soul består av några av musikbranschens bästa sångare och musiker. Sedan starten har de gett ut flera uppskattade videos på Youtube med nya tolkningar av bl.a Michael Jackson och Bruno Mars musik. Strömstadsbon Dan Lindén är bandets kapellmästare och skriver arrangemangen.

Restaurangbiografen Park håller i baren och enklare matservering kommer också att ske.


23.00 EFTERFEST I PIANOBAREN

Hotell Laholmen


SÖNDAG 1/3

LOKAL BOKMÄSSA I STADSHUSET

Under Winter Word Festivallänk till annan webbplats 2020 anordnar vi återigen vår enormt populära lokala bokmässa! Vill Du vara med och ställa ut och berätta om din bok? Du kan ha publicerat en bok i vilken genre som helst - en barnbok, en poesisamling, en spänningsroman eller i facklitteraturgenren - det spelar ingen roll!Kulturhuset Skagerack


Programmet publiceras i sin helhet i slutet av januari 2020 och uppdateras löpande.

Kontakt: Tove Meyer, kulturansvarig

0526-192 35

tove.meyer@stromstad.se


SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2020-01-15 av Tove Meyer