MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Winter Word Festival

Winter word festival 2021

Festivalen i Strömstad med ordet och kreativiteten i centrum
Festivalen blir av - trots corona. Det här året har varit en prövning för oss alla. Människor behöver kultur i form av musik och andra upplevelser. Vi behöver mötas - både fysiskt och digitalt. Därför anordnar vi Winter Word Festival 19-21 februari och anpassar programmet utifrån rådande restriktioner. Det betyder att programmet kan komma att ändras och programpunkter strykas i sista stund.

Strömstad WWF 2021

PROGRAM WINTER WORD FESTIVAL 2021

Programmet uppdateras löpande och kommer att publiceras i sin helhet i slutet av januari.

TEMA
Under årets festival uppmärksammar vpå olika sätt alla människors rätt till sin egen röst, och att det i år är 100 år sedan kvinnor fick rösta i Sverige för första gången.

JANUARI & FEBRUARI

- Kulturfönstret En kurs för unga musiker som mynnar ut i Kulturfönstret live den 20 februari. (Se mer info längre ner på sidan.)

LÖRDAG 20 FEBRUARI

- Kulturfönstret live En form av tipspromenad i Strömstads stadskärna där man får uppleva musik, dans och litteratur i olika skyltfönster på ett coronasäkert sätt lördagen den 20 februari 16.00-19.00.

- Bokrelease av Bodil Tingsbys nya bok om Sveriges första och största deckarförfattare från Strömstad - Emilie Flygare Carlén. Strömstads Bokhandel, mer info kommer!

SÖNDAG 21 FEBRUARI

- Livesänd konsert med Smoke Rings Sisters "Swing it Sisters"
Med ”Swing it sisters!” visar trion Smoke Rings Sisters ytterligare en dimension av rösträtten, nämligen rätten att låta sin röst få höras. Här hyllas de stora, historiska, kvinnliga sångrösterna inom jazz och swing, både från Sverige och runtom i världen.
Livesänt från Kulturhuset Skagerack 21 februari 18.00 via Strömstads kommuns och Winter Word Festivals facebooksida.

- Invigning av en ”berättarbänk” i granit Krokstrand som en del av Winter Word och deras pågående demokratprojekt ”Ordet är fritt”. Krokstrand söndag 21 februari 12.00. Inbjudan krävs pga rådande restriktioner.

NÄR DU VILL

- Utomhusutställning med tema starka röster och berättelser, längs Strandpromenaden i Strömstad.

- Konstutställning med lokala konstnärer i Strömstads Shoppingcenter. Mer info kommer.

DETTA HÄNDER OCKSÅ

- Enligt tradition så kommer även Strömstads kommuns kulturpris att delas ut.

- Eventuellt workshops för unga i dans och skrivande (om restriktionerna tillåter).

- Musikkväll på Furholmen arrangerad av Kustevent med tema "Sånger om frihet" om restriktionerna tillåter.


Smoke rings sisters

Vi hoppas också att fortsätta med Winter Words program den 8 mars och bjuda in föreläsare på temat "Kvinnliga rösträttskämpar i Bohuslän".

Om restriktioner (och väder) tillåter kan det också bli skateboardåkning på olika platser runt om i Strömstad, musik på Furholmen, sagostunder och mindre utställningar. Mer info kommer närmare.

De populära författarbesöken som vi hade planerat kommer vi att skjuta på tills rekommendationerna om folksamlingar ser annorlunda ut. Vi i programgruppen ser med glädje fram emot att förlänga Winter Word och eventuellt anordna författarbesök och seminarium senare under 2021.

kulturfönstret

KULTURFÖNSTRET - KURS FÖR UNGA MUSIKER (Coronaanpassad)

Inför festivalen genomförs en genreöverskridande kurs för unga musiker: Är du nyfiken på att blanda stilar och ideér, spela tillsammans med nya medmusiker och se vad som händer när olika musikgenrer möts?
I Kulturfönstret experimenterar vi med både pop, rock, folkmusik, jazz, klassiskt & visa, här får du som deltagare, tillsammans med professionella musiker, sätta ihop en akt som presenteras under festivalen.

Kursen riktar sig till dig som är mellan 13-25 år, är självständig på ditt instrument och sugen på att prova något nytt.

Läs mer här!länk till annan webbplats

KULTURFÖNSTRET LIVE

Kursen mynnar ut i ett alldeles fantastiskt corona-anpassat live-event den 20 februari då Karlsgatan och delar sv Strömstad förvandlas till en spännande kulturslinga där skyltfönster fylls med sång, musik, dans, poesi mm. Vill du vara med? Tveka inte att höra av dig!


KONTAKT WINTER WORD FESTIVAL:

Kulturansvarig Tove Meyer
tove.meyer@stromstad.se

Kontakt författare:
gunilla.sandin@stromstad.se

Kontakt Kulturfönstret musikworkshop:
anders.adin@gmail.com

Kontakt Kulturfönstret live:
karin@karinbjork.se


Marika Carlsson

Marika Carlsson höll en populär föreläsning under WWF 2020.

Text

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: av Tove Meyer