Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Rekryteringsprocess brandman

Steg 1

Ansökan inkommer och hanteras av räddningschef som granskar nedanstående punkter:

  • Sökande har fyllt 18 år
  • Sökande har körkort för personbil (B-körkort)
  • Sökande bor och/eller arbetar i närheten av aktuell brandstation

Behörighet att framföra ett tungt fordon är meriterande. Efter att ansökan har behandlats får den sökande besked. Om den sökande uppfyller steg 1 kommer sökande få erbjudande om att genomföra tester hos räddningstjänsten.

Steg 2

Räddningstjänstens första test utgörs av rullbandstest. Testet genomförs på brandstationen i Strömstad. Rullbandstestet hos oss genomförs på detta sätt:

Steg 3

Inför det andra besöket hos räddningstjänsten är det tre saker du behöver förbereda:

Steg 4

Räddningstjänstens andra test består av nedan följande moment. I samband med detta test genomförs också en intervju. Samtliga moment genomförs på brandstationen i Strömstad.

  • Klaustrofobitest
  • Höghöjdstest
  • Fysiskt test utformat efter brandmännens arbetsmoment
  • Intervju
    Under intervjun medverkar en mindre grupp av personer som arbetar på räddningstjänsten samt räddningschefen. Under intervjun vill de medverkande stämma att den sökande har hjärtat på rätt ställe. Personliga egenskaper så som social kompetens, samarbetsvilja, handlingskraft och engagemang är egenskaper som är meriterade.

Steg 5

För att undersöka att sökande är fullt frisk och ar en god fysisk arbetsförmåga ska en läkarundersökning genom företagshälsovården genomföras. I samband med detta görs också ett arbets-EKG. De fysiska testerna tillsammans med rullbandstest ligger till grund för tjänstbarhetsintyg.

Steg 6

Vid godkänt resultat av samtliga tester, erbjuds den sökande en anställning hos räddningstjänsten.

Anställningen inleds med en provanställning som reservbrandman i 12 månader. Detta innebär att du placeras i ett skift som du övar tillsammans med. Som en del i kompetensutvecklingen ser vi gärna att du åker med på insatser tillsammans med skiftet i den mån det är möjligt.

I de fall både brandman och räddningschef vill fortsätta övergår provanställningen till en tillsvidareanställning som reservbrandman i en grupp på aktuell station.

När vakant tjänst finns i någon av skiften och när medarbetaren genomfört Grundutbildning för räddningspersonal i beredskap, tagit C-körkort och innehar godkänt tjänstbarhetsintyg, övergår anställningen som reservbrandman till en anställning som ordinarie brandman.

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Morgan Malm
Ordförande
Brandmännens riksförbund
076-852 09 93
morgan.malm@stromstad.se


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin