Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.






Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna









Rekryteringsprocess brandman

Steg 1

Ansökan inkommer och hanteras av räddningschef som granskar nedanstående punkter:

  • Sökande har fyllt 18 år
  • Sökande har körkort för personbil (B-körkort)
  • Sökande bor och/eller arbetar i närheten av aktuell brandstation

Behörighet att framföra ett tungt fordon är meriterande. Efter att ansökan har behandlats får den sökande besked. Om den sökande uppfyller steg 1 kommer sökande få erbjudande om att genomföra tester hos räddningstjänsten.

Steg 2

Räddningstjänstens första test utgörs av rullbandstest. Testet genomförs på brandstationen i Strömstad. Rullbandstestet hos oss genomförs på detta sätt:

Steg 3

Inför det andra besöket hos räddningstjänsten är det tre saker du behöver förbereda:

Steg 4

Räddningstjänstens andra test består av nedan följande moment. I samband med detta test genomförs också en intervju. Samtliga moment genomförs på brandstationen i Strömstad.

  • Klaustrofobitest
  • Höghöjdstest
  • Fysiskt test utformat efter brandmännens arbetsmoment
  • Intervju
    Under intervjun medverkar en mindre grupp av personer som arbetar på räddningstjänsten samt räddningschefen. Under intervjun vill de medverkande stämma att den sökande har hjärtat på rätt ställe. Personliga egenskaper så som social kompetens, samarbetsvilja, handlingskraft och engagemang är egenskaper som är meriterade.

Steg 5

För att undersöka att sökande är fullt frisk och ar en god fysisk arbetsförmåga ska en läkarundersökning genom företagshälsovården genomföras. I samband med detta görs också ett arbets-EKG. De fysiska testerna tillsammans med rullbandstest ligger till grund för tjänstbarhetsintyg.

Steg 6

Vid godkänt resultat av samtliga tester, erbjuds den sökande en anställning hos räddningstjänsten.

Anställningen inleds med en provanställning som reservbrandman i 12 månader. Detta innebär att du placeras i ett skift som du övar tillsammans med. Som en del i kompetensutvecklingen ser vi gärna att du åker med på insatser tillsammans med skiftet i den mån det är möjligt.

I de fall både brandman och räddningschef vill fortsätta övergår provanställningen till en tillsvidareanställning som reservbrandman i en grupp på aktuell station.

När vakant tjänst finns i någon av skiften och när medarbetaren genomfört Grundutbildning för räddningspersonal i beredskap, tagit C-körkort och innehar godkänt tjänstbarhetsintyg, övergår anställningen som reservbrandman till en anställning som ordinarie brandman.

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Mikael Arkhult
Styrkeledare och ordförande, Brandmännens riksförbund
070-256 57 85
mikael.arkhult@stromstad.se


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson