KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Ungdomsarbetarna Susanne & Anja sitter och fikar på en parkbänk.

Susanne & Anja

Vi möter ungdomsarbetarna Susanne och Anja på stan. Över en kopp kaffe berättar de med glädje om jobbet – att ta ungas frågor på allvar.

Susanne som arbetat med människor i hela sitt liv älskar att möta unga människor. Anja kallar henne nyfiken och genuint intresserad av ungdomsfrågor. Susanne vill verkligen veta mer om dem hon möter.

– Den bästa känslan är att åka från jobbet och känna att idag har jag nog gjort skillnad, det är det som driver mig, berättar Susanne och smuttar på kaffet.

Anja flyttade nyligen till Strömstad, hon kommer från Mellerud och har bott många år i Oslo. Arbetslivet har ägnats åt missbruksproblem, främst hos vuxna.

Nu arbetar hon vid Strömstads kommun med ungdomsfrågor halva tiden och med vuxna halva tiden.

Susanne och Anja finns tillgängliga för kommunens unga – hit kan man vända sig som komplement till skola, kuratorer och ungdomsmottagningen.

– Vissa saker kanske man inte vill prata med sina föräldrar om, eller så känns det inte rätt att gå till skolans kurator.

– Då är det bara att höra av sig till oss, vi finns här! Vi har tystnadsplikt så det som sägs till oss stannar hos oss! Telefonsamtal och möten dokumenteras inte, berättar Anja.

Som ungdomsarbetare får de många frågor, det kan handla både om en själv eller någon annan man är orolig för. Vanliga frågor kan gälla skola och fritid, vänskap och ensamhet, alkohol och droger, kärlek och sexualitet.

– Vi tycker alla frågor är viktiga, med oss kan du prata om allt!

Kollegorna fikar vidare på Oscarsplatsen, diskuterandes med en härlig jargong. Det märks att de brinner för sitt jobb! Susanne och Anja finns ofta på plats där ungdomarna är: på skolan, i stan, i gallerian, eller där de kan hjälpa till eller behöver finnas tillgängliga.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson