Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Vägar till nytt jobb eller studier

Vill du utveckla dig i det du redan arbetar med eller vill du skaffa dig kunskaper och erfarenheter inom en annan bransch? Det finns många möjligheter att välja mellan.

Här har vi samlat information och tips för dig som privatperson, som förlorat eller riskerar att förlora jobbet och vill hitta vägar vidare.

VÄGAR VIDARE – MÖTEN!

Se vår kortfilmserie där du får träffa olika människor med olika bakgrund som berättar om sina yrken. Strömstads kommun och Fyrbodals kommunalförbund står bakom filmserien för att inspirera och motivera dig att våga testa nya vägar vidare.

Kortfilmer Vägar vidare – möten!

Utbildning ger jobb

Om det någon gång är dags att fundera på att studera så är det nu! Att läsa, vare sig det är en konkret yrkesutbildning eller en bredare akademisk inriktning, innebär att det öppnas nya dörrar. Det är inte alltid så lätt att veta var man ska börja och vilken utbildning som skulle passa just dig. Träffa en studie- och yrkesvägledare som kan vägleda dig och göra det enklare att ta klivet och börja studera.

» Mer om vägar till utbildning, studie- och yrkesvägledning och studiefinansiering

Skugga en lärare

Även om du får ersättning i form av a-kassa eller aktivitetsstöd har du möjlighet att samtidigt få tillfällig sysselsättning. Ett exempel är att du har möjlighet att skugga en lärare, vilket betyder att du är med en lärare i hens dagliga arbete bland elever. Det behövs fler som får upp ögonen för läraryrket. Här är en chans att få inblick och erfarenhet! Kontakta oss, så får du reda på mer!

Sara Arvenberg
Verksamhetschef Strömstad Gymnasium och vuxenutbildning
sara.arvenberg@stromstad.se

Eva Eriksson
Verksamhetschef grundskola
eva.eriksson@stromstad.se

Martin Dalenius
Verksamhetschef förskola, kulturskola och bibliotek
martin.dalenius@stromstad.se

Jobba som vikarie inom kommunens stora verksamheter

Strömstads kommun har hela tiden behov av vikarier som snabbt kan rycka in vid frånvaro inom omvårdnad, skola, kök och lokalvård. Håll utkik på kommunens lediga jobb. Där annonserar vi när vikariepoolen behöver fyllas på och då kan du ansöka om att bli timvikarie. Kommunen strävar efter att ha lagom många listade så att de som ingår i vikariepoolen är aktiva och tilldelas jobb istället för att bara stå på en lista.

» Att jobba som vikarie

Frågor och svar

Det finns goda möjligheter till utbildning i Strömstad med omnejd. Förutom att Högskolan Väst och Högskolan i Östfold finns i närheten finns ett stort utbud av högre studier på distans. Dessutom finns ett stort utbud av kurser hos Vuxenutbildningen i Strömstad och närliggande kommuner, folkhögskolor och yrkeshögskolor.

Här har vi sammanställt bra länkar och vägar till studier

Det får du på Platsbanken hos arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., men det kan också vara bra att använda LinkedIn. Ett annat tips är att leta upp ett företag som du är intresserad av på webben och kolla om de annonserar om lediga jobb på sin hemsida (oftast under rubriken "Lediga jobb", "Jobba hos oss", "Karriär" eller liknande). Många företag annonserar inte på platsbanken.

Yrken som det kommer att behövas arbetskraft och kompetens inom den närmaste framtiden och blir lätt att få arbete inom, kan kallas bristyrken. Just nu är det yrken inom hälso- och sjukvård, läraryrken, yrken inom teknik och IT, yrken inom bygg- och anläggning, kvalificerade yrken inom industrin, några yrken inom service och tjänster.

Här är bristyrkena i ditt län - SVT Nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du hittar arbetsförmedlingens kontor i Strömstad på Uddevallavägen 3 B. Du kan besöka kontoret endast vid bokade besök. Ring eller chatta med arbetsförmedlingen om du inte hittar de svar du vill ha på webbplatsen.

Telefon och chatt - Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsförmedlingen ger bra råd och hjälp med CV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som står inför särskilda utmaningar på arbetsmarknaden och behöver extra stöd, finns jobbsökardagar. Varje måndag finns möjlighet att komma till Strömstads integrationscenter, där du får ha ett personligt möte under en halvtimme med studie- och yrkesvägledare, arbetsmarknads­konsulent och integrationsvägledare, som bland annat kan hjälpa dig med ditt CV. Det går bra att förboka tid eller komma på drop-in, kl 9-16.

Kontaktuppgifter:

Sara Fröberg
Studie- och yrkesvägledare
0526-195 22
sara.froberg@stromstad.se

René Kronemalm
Arbetsmarknadskonsulent
0526-193 21
rene.kronemalm@stromstad.se

Marita Gustavsson
Integrationssamordnare
0525-195 86
marita.gustavsson@stromstad.se

Då finns Strömstads Vuxenutbildning för dig! Du kan läsa kurser på grundskolenivå såväl som gymnasial nivå. Om du känner dig osäker och vill veta mer innan du ansöker, kontakta studie- och yrkesvägledare Sara Fröberg 0526-195 22, sara.froberg@stromstad.se.

Validering innebär att en persons kunskaper och kompetenser kartläggs och bedöms på ett strukturerat sätt, för studier eller arbete, oavsett hur, var eller när de förvärvats. Validering kan användas för att anpassa en utbildning, förkorta en utbildning eller inför en utbildning om den sökande saknar betyg i de kurser som krävs. Vuxenutbildningen i Strömstad kan göra valideringar.

Validering av kunskap och kompetens - Skolverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varje måndag har alla som behöver stöd i att börja studera, söka arbete, skriva CV, söka praktikplats eller annat som har med sysselsättning att göra, möjlighet att komma till Strömstads integrationscenter. Där får du ha ett personligt möte under en halvtimme med studie- och yrkesvägledare, arbetsmarknads­konsulent och integrationsvägledare. Det går bra att förboka tid eller komma på drop-in, kl 9-16.

Kontaktuppgifter:

Sara Fröberg
Studie- och yrkesvägledare
0526-195 22
sara.froberg@stromstad.se

René Kronemalm
Arbetsmarknadskonsulent
0526-193 21
rene.kronemalm@stromstad.se

Marita Gustavsson
Integrationssamordnare
0525-195 86
marita.gustavsson@stromstad.se

Om du inte kan försörja dig finns möjligheter till försörjningsstöd. Vilken hjälp du kan få beror på din och din familjs ekonomi och situation. Här finns information om försörjningsstöd och under Länkar finns ett beräkningsformulär där du direkt kan räkna ut om du har rätt till försörjningsstöd.

Socialbidrag, försörjningsstödTipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm