HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Arbetsintegrerad lärarutbildning

Strömstads kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst en unik chans att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön. Vid examen är du färdigutbildad lärare och har 5,5 års erfarenhet av yrket. Anmälan öppnar 16 mars, sista anmälningsdag är 15 april.

Tillsammans med Strömstads kommun och flera av regionens skolhuvudmän startar Högskolan Väst till höstterminen 2020 en AIL-lärarutbildning. Utbildningen innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar. Du studerar med lön, hela vägen till din lärarexamen.

Under utbildningen integreras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Den högskoleförlagda delen av utbildningen genomförs på campus i Trollhättan 1-2 dagar per vecka. Den resterande tiden av högskolestudierna består av eget arbete i form av litteraturstudier, förberedelser av examinationsuppgifter, digitala träffar mm. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. Detta upplägg ger en unik möjlighet till integrering av teori och praktik. Under VFU har du dessutom en handledare som stöttar dig med att planera, genomföra och utvärdera din undervisning.

Arbeta som lärare gör du i en grundskola hos den huvudman dit du sökt. Du blir en del av ett arbetslag tillsammans med skickliga och erfarna lärare. Du förväntas att ta ett undervisningsansvar redan från start.

Mer information om hur du anmäler dig till Grundlärarprogrammet 4-6: Arbetsintegrerad lärarutbildning finns på www.hv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information om tjänsterna välkommen att kontakta:

Eva Eriksson, verksamhetschef grundskola
Telefon: 0526-194 97
E-post: eva.eriksson@stromstad.se

Elin Barkengren, HR-specialist
Telefon: 0526-190 43
E-post: elin.barkengren@stromstad.se


Kontakt

Högskolan Väst
Cecilia Thorsen
cecilia.thorsen@hv.se

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-01-20, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Hans Friberg