MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Företagsbesök hos Norlys som firar 25-års-jubileum

Utvecklingsarena Strömstad har startat en serie av företagsbesök. Först ut var ett besök hos Norlys som 2021 firar 25-års-jubileum.

Projektledare Anja Sonerud och näringslivsansvarig i Strömstads kommun Richard Holm hälsade på hos Norlys och fick glädjen att gratulera till företagets 25-års-jubileum. Norlys levererar utomhusarmaturer till både privata hem och offentliga miljöer, i produktkatalogen finns närmare 650 artiklar. All produktutveckling och produktion sker i Norlys egen anläggning i Polen, med moderna datastyrda renings- och retursystem som säkrar för ren miljö.

Norlys Sverigekontor samt det 1500 kvadratmeter stora huvudlagret finns i Strömstad. Här hanteras även alla varor som ska fraktas till den norska marknaden. Vi möter VD Bengt-Ola Halvordsson och försäljningschef Marcus Eriksson som visar runt i företagets lokaler på Prästängen.

– Här arbetar idag 12 personer. Efter ett starkt resultat, företagets hittills bästa, under 2020 med en omsättning på 90 miljoner förstärks nu teamet, berättar Bengt-Ola.

Företaget som tidigare haft sin bas i privatmarknaden levererar allt mer till offentliga kunder. Norlys belysning finner du även i Strömstads stadsbild, bland annat längs strandpromenaden vid Laholmen.

– Att företaget verkar lokalt är viktigt, det skapar stolthet säger försäljningschef Marcus Eriksson.

Digitalisering, hållbarhet och en blick mot framtidens kompetens

Pandemin har ställt stora krav på Norlys. För att möta marknadens behov och agera utifrån de restriktioner som finns, har man på företaget digitaliserat visning av produkter vilket har inneburit en positiv utveckling. Visningsrummet för produkter på andra våningen har fått ny teknisk utrustning för att genomföra live-visningar direkt till återförsäljare.

LED-tekniken har kommit att revolutionera belysningsbranschen, även styrsystem är en viktig komponent och att minska elförbrukning är i fokus. För att locka till sig ny kompetens, samarbetar Norlys med högskolestudenter som genom praktik bistår med ljusberäkningar. I samverkan med Utvecklingsarena Strömstad ser man nu närmare på fler initiativ som stärker hållbarhetsarbetet och som förser företaget med ny kompentens.

Att Norlys själva producerar gör att företaget har kontroll på hela kedjan och kan säkra kvalitet i alla led.

– Vi firar stolt 25-års-jubileum, lyfter blicken mot framtiden och ser fram mot kommande år, avslutar Bengt-Ola.

Företagsbesök

Kommunen och Utvecklingsarena Strömstad gör gärna företagsbesök, dessa syftar till att stärka dialogen mellan Strömstads kommun och näringslivet. Vill ditt företag ha besök, kontakta gärna Richard Holm, näringslivsansvarig, richard.holm@stromstad.se eller Anja Sonerud, projektledare Utvecklingsarena Strömstad anja.sonerud@stromstad.se.

På bild: Marcus Eriksson Norlys försäljningschef, Bengt-Ola Halvordsson VD Norlys, Anja Sonerud Utvecklingsarena Strömstad, Richard Holm näringslivsansvarig Strömstads kommun.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm