MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Företagsbesök hos Seläter Camping som åter gör bra resultat

Vi möter ett företag som har valt att se möjligheter och blicka framåt, trots att pandemin har slagit oerhört hårt. Vilka verktyg har man använt? Resultaten för augusti 2021 överträffar augusti 2019 och utvecklingsresan fortsätter.

Platschef Anita Tollesson tar emot när Strömstad kommuns turistchef Åsa Massleberg och Anja Sonerud från Utvecklingsarena Strömstad besöker Seläter Camping. Anita berättar om företagets resa genom pandemin – under 2019 initierades en utvecklingsprocess för företaget med tydliga mål, så slog pandemin till och avbokningarna strömmade in.

– Besöksnäringen är en av de branscher som drabbats hårdast, även för Seläter camping har det varit en kamp att ta sig igenom detta, säger Anita.

Med förhållandevis stor andel norska gäster slog den stängda gränsen till Norge hårt. Hon beskriver hur man målmedvetet arbetat för att hitta nya lösningar för en trygg vistelse och även arbetat för att locka nya målgrupper.

För pandemin har inneburit ett skifte. Tidigare stod campingplatserna för huvuddelen av övernattningarna, men med en ny svensk målgrupp har nu övernattning i glampingtält och stugor kommit ikapp. Den gemensamma marknadsföringskampanj för att locka svenska turister som näringsliv, kommun och Västsvenska Turistrådet genomförde under maj 2020 tror hon har bidragit till att Strömstad fått nya besökare.

Seläter Camping har 360 campingplatser, 69 stugor och 8 glampingtält. När Anita uppsummerar sommaren 2021 kan hon med stolthet berätta att resultatet för augusti 2021 överträffar vad de nådde augusti 2019.

2020 var präglat av pandemin, men företaget använde tiden klokt för att skaffa ny kunskap och vidareutveckla sina produkter:

– Jag har haft mycket nytta av de möjligheter till kompetensutveckling som initierats genom Västsvenska Turistrådet, att det funnits kostnadsfria kurser som hållits digitalt har betytt mycket, säger Anita.

Före pandemin gjorde Seläter Camping med hjälp av Connect Sverige en genomlysning av företaget för att identifiera utvecklingsområden. Tillsammans med en mentor och en expertpanel sattes en konkret handlingsplan.

– Man kan i en ledande roll känna sig ensam, mentorn kom in med värdefull kompetens. När pandemin bröt ut var det fantastiskt att ha detta stöd i ryggen, säger Anita.

Den utvecklingsresa som inletts börjar nu ta form. Ett av områdena som är viktiga för Seläter Camping är hållbarhet.

– Vår grundinställning är att alltid jobba mot det mer hållbara alternativet och minska verksamhetens negativa påverkan på miljö och människa när det är möjligt. Vi har installerat solpaneler på två av våra servicehus och vid receptionen finns det fyra laddstationer för elbilar. Vår camping är nästan 3,5 km lång, då behövs det fordon för att ta sig runt på området och vårt städteam använder elbilar, berättar Anita.

Hon ser fram mot att arbeta vidare med hållbarhetsfrågor och nämner att även den sociala hållbarheten är viktig. Anita välkomnar att Hållbar destination är ett av Strömstads definierade utvecklingsområden.

– Att vi gemensamt satsar på en hållbar året-runt-destination och stärker lokala samarbeten är viktigt, säger Anita avslutningsvis.

Företagsbesök

Kommunen och Utvecklingsarena Strömstad gör gärna företagsbesök, dessa syftar till att stärka dialogen mellan Strömstads kommun och näringslivet. Vill ditt företag ha besök? Ta kontakt med Richard Holm, näringslivsansvarig, richard.holm@stromstad.se eller Anja Sonerud, projektledare Utvecklingsarena Strömstad anja.sonerud@stromstad.se.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm