HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vägar vidare – omställning

Foto över Strömstads hamn.

Välkommen till omställningskontoret i Strömstad. Besök oss digitalt eller fysiskt, vi finns i före detta sjukhusbyggnaden, Pilen 5.

Omställningsarbetet syftar till att lindra utsattheten för de företag och enskilda som drabbats av effekterna av coronapandemin. Det ska också bygga motståndskraft mot evetuella nya kriser. Verksamheten syftar till att stärka, bredda och rusta näringslivet i omställning och utveckling. Företag får vägledning till rätt aktörer där de både kan få hjälp i ett akut skede och kompetensutveckling, men även affärscoachning för att bredda och utveckla sin verksamhet. Den enskilde kan träffa en studievägledare eller en arbetsmarknadskonsulent för att få hjälp att hitta nya vägar till jobb och studier.

Utvecklingsarbete

Kontoret erbjuder även vägledning vid nystart av företag och vid etableringar. Vi jobbar aktivt för att stärka lokala samarbeten och söka projekt som bidrar till utveckling. Fem styrkeområden har identifierats, det vill säga områden där Strömstads näringsliv bedöms ha stor potential att ta marknadsandelar:

  • Handelsnav med fokus på e-handel och digitalisering
  • Hållbar desinationsutveckling
  • Grön logistiksymbios med fokus på hållbara transporter
  • Marina och maritima näringar
  • EUs yttre gräns, import och exporthandel med ökat samarbete med Norge

Kontakt och öppettider

Välj mellan att besöka oss i våra lokaler Pilen 5, ses digitalt eller så kommer vi ut till ditt företag. Ta kontakt med projektledare Anja Sonerud anja.sonerud@stromstad.se 0526-19449 så avtalar vi en tid.

Måndagar kl 8-17 - öppet för drop-in besök.

Kompetensutveckling företag och anställda – kostnadsfritt genom projekt Fenixz

Behovsanalys och kostnadsfri kompetensutveckling! För små och medelstora företag, samt enskilda firma inom alla branscher. Anmäl ditt intresse under våren – utbildningarna startar tidigast i höst.

Satsningen innebär kortare utbildningar som skräddarsys efter företagets behov. Det kan vara för en, två eller flera anställda eller för alla, företagets behov styr. Exempelvis: digital marknadsförning, e-handel, exel, säljkurs, livsmedelshandtering, värdskapskurs, ekonomi, ledarskapsutbildning, programmering.

Frågor eller intersseanmälan: rebecca.gren.ostlund@fyrbodal.se

Digital broschyr om Projekt Fenixzlänk till annan webbplats

Bakgrund och samverkan

Syftet med omställningsarbetet är att minska krisens negativa konsekvenser. Arbetet sker i samverkan mellan kommunen, utbildningsanordnare, företagsfrämjande aktörer och näringslivet, både lokalt och regionalt. Arbetet sker även i nära dialog med Tillväxtverket, Fyrbodals kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen, samt med Arbetsförmedlingen.

Omställning innebär nya krav och möjligheter. För att möta behovet av kompetensförsörjningsinsatser behöver det finnas möjligheter för anställda att bredda sin kunskap och kompetens för att matcha arbetsmarknaden. Vuxenutbildningen i Strömstad är därför drivande i omställningsarbetet och anordnar redan idag yrkesutbildningar som näringslivet efterfrågar.

Mål, nyckeltal

Exempel på nyckeltal för omställningskontoret är:

  • minst 1200 individer (anställda) ska ha erbjudits eller ingått i kompetensutvecklingsinsatser
  • minst 50 företag ska ta del av affärsutvecklings- och kompetensaktiviteter

Budget

Satsningen på ett omställningskontor som övergår till utvecklingsnod har en budget på 4 miljoner kronor och finansieras av Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen och Strömstads kommun. Kommunens insats är 500 000 kronor.

Kontakt

Richard Holm
Näringslivsansvarig
0526-191 69
richard.holm@stromstad.se

Anja Sonerud
Projektledare omställning näringsliv
0526-194 49
anja.sonerud@stromstad.se

Tillväxtverkets logotyp blå
Västra Götalandsregionens logotyp

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm