Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Byggstart för nytt särskilt boende

Så var den då startad - byggnationen av det nya särskilda boende som ska inrymmas i sjukhusfastigheten, Pilen 5. Officiell byggstart med byggherren på plats var det på torsdagen.

Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande, slog det första slaget med släggan för att symboliskt markera byggstarten av det efterlängtade boendet. Byggnationen sker på plan 3 och 4 i sjukhusfastigheten. Rivning av befintliga utrymmen inleds på måndag för att bana väg för en helt ny planlösning. Boendet ska omfatta en yta på 2 600 kvadratmeter. Det blir 24 nya rum med totalt 26 bäddar samt allmänna utrymmen, matsal och inglasad balkong. Planerad inflyttning blir det i maj 2024.

Utöver lägenheter görs det också satsningar på kringutrymmen. På innergården byggs ett orangeri med värme för användning året runt. Även grönytan utanför entrén görs om för att ge de boende bra förutsättningar för utevistelse.

På plats för att markera byggstarten fanns förutom representanter för byggherren Sven Johansson bygg, även ledamöter från tekniska nämnden och socialnämnden och tjänstepersoner från respektive förvaltning.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: