Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Fortsatt biogasdrift för kommunens fordon!

Ett handslag för klimatet! Nu står det klart att OK Värmland tar över tankstället för biogas vid Hålkedalen utanför Strömstad. Därmed är driften för kommunens cirka 70 biogasfordon säkrad.

När tidigare ägare till tankstället Trollhättan energi under hösten meddelade att tankstället var till salu restes frågetecken för möjligheterna att tillgå det förnybara bränslet för både kommunens fordon samt privata fordon. Sökandet efter en ny entreprenör bar dock frukt och OK Värmland, bränsledistributör med hållbarhet som affärsidé, tar under våren över tankstället.

I bild; handslag mellan VD för OK Värmland, Stefan Särnehed, förvaltningschef Roland Kindslätt vid teknska förvaltningen samt Bo Ramberg som bidragit till lösningen såsom företrädare för Fyrbodals kommunalförbund.

Med lösningen för det lokala tankstället fortsätter arbetet mot fossiloberoende; cirka 60 procent av kommunens fordon drivs idag med fossiloberoende drivmedel. Att jämföra med en andel på cirka 45 procent som är genomsnittet för landets kommuner. (SKR Kolada 2022/22)

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: