MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kaniner livar upp tillvaron på särskilt boende för äldre

Vad gör man när det härjar virus och är lite långtråkigt när besök av familj och vänner är begränsade? Skaffar SÄBO-kaniner så klart!

På Jägarens särskilda boende för äldre i Strömstad bestämde sig enhetschef Emilie Lundqvist för att liva upp tillvaron för de boende genom att utöka antalet hyresgäster med två kaniner. De små ulltottarna flyttade in i december och fick under de första månaderna bo inomhus, men nu när vårsolen tittar fram så har de flyttat ut till en stor balkong.

Jägaren fick ett kaninhus till skänks som kommunens arbetslivsenhet hjälpte till att renovera. Kaninerna har en stor bur, men när boende och personal är på balkongen får de skutta runt fritt. Det ska bli en bur nere på gräsmattan också där de kan vara när de boende är ute i solen. Kaninerna är del av ett kretslopp på Jägaren, där spillningen komposteras och används som gödning i grönsaksodling på balkongen – grönsaker som kaninerna sedan får äta av.

För att utvärdera vilken effekt kaninernas närvaro har på de boende, studerar några socionomstudenter vid Högskolan i Gävle just nu exemplet vid Jägaren och skriver en C-uppsats om hur kaniner på ett särskilt boende påverkar boendes välbefinnande.

Text och foto: Lena Beltramin

Kontakt

Emilie Lundqvist
Enhetschef Jägaren
0526-193 56
emilie.lundqvist@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: