MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kommunen gör företagsbesök – det senaste på KGH

I fredags gjorde Strömstads kommun ett besök hos KGH Customs Services – ett företag som har specialiserat sig inom tullhantering, tulldeklarering och handelstjänster kring export-och importfrågor.

Kommun passade på att gratulera KGH till den lyckade inflyttningen i det före detta roddhuset vid Tången i Strömstad. Huset har byggts om till kontorslokaler alldeles intill företagets huvudbyggnad. KGH, som är del i Maersk Group, har den senaste tiden utökat sin verksamhet, med bland annat service och uppdrag kring Brexit, och blev trångbodda. Lokalutmaningen löstes i samverkan med kommunen och andra aktörer och resultatet blev nya fräscha lokaler där ca 35 medarbetare har en fantastisk utsikt över Strömsvattnet.

KGH verkar på den globala arenan, i Sverige med cirka 500 anställda på 12 orter och med en hög digital närvaro, i nära anslutning till viktiga gränsövergångar och hamnar. KGH hjälper export- och importintensiva företag kring handels- och tullfrågor för att förenkla gränsövergången och underlätta transporter av exempelvis mat och hushållsnära produkter men också vaccin och medicinsk utrustning. KGH har utvecklat avancerade system för digital deklaration i nära samverkan med olika parter för en säker leveranskedja.

Strömstads kommun gläds över att KGH, med sina cirka 200 anställda i Strömstad, väljer att fortsätta sin expandering i vårt närområde.

Företagsbesök
Kommunen gör gärna företagsbesök på ett covid-19-säkert sätt. Företagsbesöken syftar till att stärka dialogen mellan Strömstads kommun och näringslivet för att öka på kunskapen om varandra. Vill ditt företag ha besök, kontakta gärna Richard Holm, näringslivsansvarig, richard.holm@stromstad.se

På bild: Mats Brocker kommundirektör, Martin Andersson KGH, Malin Halvordsson KGH, Kent Hansson kommunstyrelsens ordförande, Richard Holm näringslivsansvarig


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: