Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Foto på vy över Strömstad.

Nu kan du söka bygglov digitalt!

Digitalisering och e-tjänster har varit ett prioriterat utvecklingsområde för miljö- och byggförvaltningen och nu är vi glada att kunna erbjuda våra digital ansökan för bygglov, marklov och rivningslov.

Det är en stor och krävande process med många olika val beroende på önskad åtgärd. Tjänsten kommer att underlätta för sökanden som blir guidad via frågor, hjälptexter och länkar beroende på de val som görs i de olika stegen. Rätt information och handlingar som kommer in till oss gör att handläggningen av ärendet kan starta snabbare. Både handläggare och sökanden spar tid då ärendet blir mer komplett från start.

Tidigare har sökanden behövt lämna in tre olika blanketter (ansökan, teknisk beskrivning och anmälan om kontrollansvarig) för vissa typer av bygglov. Nu ersätts dessa med en e-tjänst vilket kommer underlätta för sökanden.

Genom att logga in sig med e-legitimation hämtas uppgifter från Skatteverket, Bolagsverket och SCB som fylls på i tjänsten. Sökanden kan spara och återkomma vid ett senare tillfälle och komma åt sina ärenden via ”Mina sidor” i kommunens e-tjänstportal.

Många av förvaltningens e-tjänster är sedan en tid tillbaka redan publicerade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som exempelvis räddningstjänstens ansöknings- och anmälningstjänster. Ansökningsförfarandet kring serverings- och tobakstillstånd, strandskydd, eldstad och för livsmedelsverksamheter. Snart lanseras även ”anmälan om ej bygglovspliktig åtgärd” (attefall) och ”förhandsbesked”.

Välkommen med din ansökan!

E-tjänster och blanketter

Bygglov, marklov och rivningslov - ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna tjänst innehåller ansökan, anmälan om kontrollansvarig och den tekniska beskrivningen

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: