Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Om hemtjänst på Koster kväll och natt

Vi får frågor kring beslutet att inte bemanna hemtjänsten kvälls- och nattetid på Kosteröarna från den 1 april. Målet är fortsatt trygghet för behövande på öarna.

Socialnämnden beslutade i januari 2023 att från och med den 1 april inte bemanna hemtjänsten på Kosteröarna kvälls- och nattetid. Beslutet grundar sig på att det i nuläget inte finns efterfrågan på servicen, det vill säga det finns i nuläget ingen omvårdnadstagare som har beviljad hemtjänst kväll eller nattetid på Kosteröarna. Idag finns hemtjänstpersonal på plats på Koster dag och natt.

- Skulle behov av hjälp i hemmet/hemtjänst kvällar och nätter uppstå behöver nämnden ta ställning till hur behoven kan tillgodoses, säger förvaltningschef Helena Lilliebjelke som betonar att de öbor som har trygghetslarm även framgent kan använda dessa vid behov kväll och natt.

- Larmen kommer precis som idag att gå till larmcentralen kväll och natt. De som har larm kommer att få ange tre personer som larmcentralen kan kontakta om hjälp behöver förmedlas efter den 1 april.

En handfull omvårdnadstagare har i dagsläget beviljad hemtjänst på Koster dagtid, en service som man har rätt till efter biståndsprövning enligt Socialtjänstlagen. Några planer på att minska denna service finns inte.

 

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: